Endelig, My French Dream

Skrevet av Birger Christensen,  21.09.2022
Artikkelbilde
My French Dream ©hesteguiden.com

 Tethestene hadde satt opp et tempo i overkant av det gunstige, og Hampus G dannet baktropp sammen med My French Dream. Denne duoen hadde klart mest å by på mot mål, og aller best gikk det for Are Hyldmos håp.

Alle bilder ©hesteguiden.com

- Jeg var ikke så bekymret for tre kilo overvekt. Vet at han skal kunne gå til 80 pluss bare alt fungerer. Nå får vi se om vi finner noen fine oppgaver til ham utover høsten, konkluderte Are Hyldmo. Hampus G var sterk toer, og honnør både til Malin Holmberg og Elione Chaves. Toppvekteren Simply Minds var slett ikke dårlig, for han ga tross alt vinneren 13 kilo. 

Gode hester møttes i V4-1. Noosa Prince var tidlig fremme, og Simmy's Copshop var ikke langt bak. Det ble denne duoen som gjorde opp, og på målstreken var Simmy's Copshop først.

- Han tok fire seire i fjor. Etter dagen i dag har vi planlagt to starter til. Da må vi ha to seire for å tangere fjoråret, men uansett var det morsomt  med seier nå. Sandro de Paiva red et perfekt ritt, konkluderte trener Hege Larsen Mjønli. Noosa Prince får også pluss i margen.

Simmy's Copshop  ©hesteguiden.com

Sunbreak var løpsdagens største favoritt. Men Holiday hadde andre planer. Malin Holmberg hadde planen klar.

- Jeg tenkte å ta teten og avgjøre løpet i svingen, var tankene, og slik ble det..

-  Dette var utrolig gøy. Hun er eget oppdrett, og nå klaffet det, sa en fornøyd Lisette Olai-Olssen. Trener Hallvard Soma var også godt fornøyd og var ikke minst glad for å felle den klare favoritten.

Holiday ©hesteguiden.com

Holland Park hadde ikke vært på trippelen på sine første 13 starter. Men Lena Natt och Dag var ikke sjokkert etter seieren.

- Hun har vært avhengig av litt hjelp underveis, og da er det jo ikke så dumt å ha Carlos Lopez til å hjelpe til, mente Lena. Og den uttalelsen går det jo an å være enig i. 

Holland Park ©hesteguiden.com

XO Handicap ble et severdig løp å skue. 200 meter fra mål var halve feltet aktuelle som vinnere. et stykke ut i banen hadde imidlertid treårige Queen Mack mest å by på. Red Valley var ikke mye slått, og Steely Queen avsluttet fortest av alle til tredje. Dermed seier til en treåring i kamp med eldre, og i september har antall seire i år for treårige mot eldre i handicap blitt doblet denne sesongen. Willa Schou var på trippel for fjerde gang onsdag, nå kom også seieren.

Queen Mack ©hesteguiden.com

I amatørløpet fikk Michelle Rosenqvist overta rittet på Started it All. Det endte i en flott seier inkludert en elegant seiersgest.

- Hadde tenkt å skaffe meg en rygg, men hesten ville gå av gårde. Nå gikk det jo bra likevel, og det var kult, sa Michelle. Dette var Stjernstrand/Mortensens andre seier for dagen.

Started It All

Trodde noen at Willa hadde gjort seg ferdig med seire for dagen, var det bare å tro om igjen. Hun tok teten med Penfolds, og det overtaket ga hun ikke fra seg. Two Times ble nærgående, men V5-favoritten holdt unna. To seire, to annen og en tredje på seks ritt vitner om at Willa har tenkt å sikte seg inn på annenplassen blant jockeyene. Likevel spørs det om ikke V5-spilleren som klarte å ta hele potten, var enda gladere. Niels Petersen trener vinneren., og vi gratulerer Petter Lange med 60.årsdagen

- Øvrevoll har vært mitt annet hjem, og et sted jeg har hatt stor glede av, kunne Petter fortelle.

Penfolds ©hesteguiden.com

Åttende løp endte i full familielykke. Jan-Erik Neuroth satt på ryggen av Roxette, som slo Entangle Rose og Precious i finishen. Trener er Wido Neuroth, mens moren Berit eier Roxette. 

- Denne konstellasjonen er vel ikke så vanlig, sa Berit, og det har hun nok rett i. Roxette vant for øvrig Derby Consolation på Jägersro for to måneder siden, og i disse dager er det 50 år siden Wido offisielt mottok sin trenerlisens på Øvrevoll!

Roxette ©hesteguiden.com

Finaleløpet ble et flott toårsløp Give Me Space førte an og holdt greit unna for Chadwick og Brazuka.

- Give Me Space var veldig bra i Eckbo til annen. På Bro passet ikke banen, og sist var hun slått med fem lengder etter problemer før start, berettet Leif Spørck. Nå slo hun Chadwick og Brazuca, to lovende unghester. Elione Chaves satt på ryggen, mens Niels Petersen tok en dobbel i løpet.

Give Me Space ©hesteguiden.com