"Vi takket nei til Sheema Classic"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  09.03.2022
Artikkelbilde
Square De Luynes, her med Pat Cosgrave, er på plass i Norge igjen torsdag. Oslo Cup, Marit Sveaas-løpet og Stockholm Cup er aktuelle løp i år uten at noe foreløpig er fast bestemt. Foto: Svensk Galopp

Square De Luynes lyktes ikke sin Meydan-debut. Men det kom en invitasjon: - Vi takket nei til Sheema Classic, sier trener Niels Petersen som torsdag har hele sitt Dubai-lag tilbake.

* København og overnatting på Klampenborg fra onsdag til torsdag før siste hopp tilbake til hjemlig stall. Dette er planen for Øvrevoll-hestene til Niels som altså sa nei til World Cup-dagen og Sheema-start med 28 millioner i førstepremie for stallens stjerne

- Hvorfor takket du nei til Sheema Classic?
- Han mangler litt ennå. Det er svaret. Nå får vi litt tid. Han kommer til å gå bra i år. Det er helt sikkert.

-  Angrer du på starten i Dubai City Of Gold?
- Ja, jeg angrer litt. Det var forventninger rundt ham. Og, ja, det var litt press på å starte. Oppladningen og fallet; det var litt uflaks og ikke ideelt. Han var for tung, og han "pullet" altfor mye i løpet.

- Best av dine i Dubai?
- Kick On. Han leverte veldig bra. To Gruppe 2-løp og nå¨sist Gruppe 1 på Super Saturday. Var slått tre og en kvart lengde av Lord Glitters i Singspiel Stakes 11. februar, sier Niels Petersen til ovrevoll.no onsdag.

 

Sterkt av P-A i Vasaloppet! Per-Anders Gråberg var en lovende alpinist som tidlig ungdom. Søndag tok toppjockeyen på seg langrennsskiene og viste form og stayeregenskaper i Vasaloppet. 48-åringen fullførte på 6 timer og 32 minutter og ble nummer 3724 av 16 000 startende. 

Overgang til USA. Elione Chaves kom til Sverige 15. november 2009. Det kladdet en stund, men brasilianeren fant etterhvert vinnerformen og har preget skandinavisk galoppsport i ganske mange år nå. Han har ridd løp i hjemlandet Brasil, De forente arabiske emirater, Singapore, Tyskland, Danmark, Sverige, Norge og på Mauritius. Nå melder han overgang til USA. 10. april setter Chaves kursen for USA og Oaklawn Park i Arkansas. Der skal han i første omgang ri som frilanser.

Operasjon for Master Bloom torsdag. Cathrine Erichsen kom tilbake fra Dubai onsdag. Torsdag kommer Duca Di Como til Øvrevoll, han landet i København i dag onsdag.
Tilbake i Dubai er Master Bloom som blir operert der torsdag. 
- Det er en laseroperasjon. Litt av stemmebåndet blir fjernet. Han får mer luft, det har vært problemet. Det er ingen stor operasjon, og diagnosen er god. Han er tilbake her 8. april, sier Cathrine som har dette å si om Elione Chaves og hans foreløpige farvel: - Hvis han trives og gjør det bra i USA, blir han. Hvis ikke er han tilbake til Pramms. Jeg har gjort noen sonderinger, men ikke tegnet noen jockeyavtaler. Vi får bare se. Så har jeg jo Nora (Hagelund Holm, red. anm.), men foreløpig er hun 50 prosent sykemeldt.  

Life Is Good klar for Dubai-turen. Life Is Good var overlegen i Pegasus Cup og er i øyeblikket toppranket i verden. 14. mars setter han kursen for Dubai. Målet og planen er å vinne Dubai World Cup og 48 millioner norske kroner 26. mars. Todd Pletcher trener, og Irad Ortiz jr. rir som han pleier å gjøre. Life Is Good går opp i distanse og skal løpe på et dirt-underlag som er tyngre enn det han vanligvis løper på. Meydan-dirt'en blir fastere de neste to ukene, men så langt i år har tidene vært svakere enn vanlig. Uansett blir Life Is Good klar favoritt, men USA-kollegene Hot Rod Charlie og toeren i Saudi Cup, Country Grammer, er ikke veldig mye dårligere.
Det er et gullfelt i år, og jockeygjengen holder samme klasse.


William med solide ritt. Charlie Appleby og William Buick har lenge hatt et felles blikk mot World Cup-dagen 26. mars. Yibir, vinner av Breeders' Turf på Del Mar etter en strålende avslutning, kommer til å Dubai. Det gjør han for å vinne Sheema Classic, men her er konkurransen knalltøff. Det betyr at den ubeseirede Godolphin-hesten Manobo, med fem av fem, går for stayerløpet Dubai Gold Cup. I Al Quoz Sprint er duoen Man Of Promise (se Godolphins bilde over) og Creative Force (kommer over fra England) klare pallkandidater. Trolig sitter William på førstnevnte som var glitrende sist og er i voldsom utvikling. Trener Charlie Appleby sier dette til Racing Post: "William Buick said if Man Of Promise can do the same in three weeks' time, you could be dealing with a potential Al Quoz winner".
Jockeykabalen til World Cup-løpet er ennå ikke helt klar. Men helt klart er det at Irad Ortiz jr. sitter på Life Is Good. William var vinnende styrmann på Hot Rod Charlie i "prepløpet" på Meydan. Ellers: De japanske hestene vant fire løp på Saudi Cup-dagen, det kan bli en ny japansk stordag 26. mars.