Super Saturday med Square De Luynes!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  01.03.2022
Artikkelbilde
Square De Luynes og Pat Cosgrave starter i 2. løp; Dubai City Of Gold på Super Saturday. Siste start var 19. september, men Square De Luynes er god nok til å være i toppen direkte. Foto: Svensk Galopp

Den norske galoppfansen har ventet. Niels Petersen har ventet. Det samme har Square De Luynes. Lørdag er Skandinavias beste hest klar for sin internasjonale debut i Dubai.

Andre-ranket. Det er Super Saturday, og 7-åringen starter i Dubai City of Gold (Gr.2, Trial-løp for Dubai Sheema Classic 26. mars) med Pat Cosgrave på ryggen.  Distansen er 2400 meter på gresset, startboks 5 er helt ok. Square De Luynes er andreranket på tall. Foran er den engelske hesten Hukum, også dette en Meydan-debutant med syv seire fra 1600 til 2800 meter på en sterk CV.
5-åringen, trent av Owen Burrows med Jim Crowley på ryggen, har fått startspor 14.
Samlet premiesum i løpet er 250.000 dollar.

Fit for fight igjen. Square De Luynes, Stall Power Girls eier, kom løs og falt mandag for en drøy uke siden. Han fikk hudavskrapninger og en sårskade; det ble antibiotika og ingen start forrige fredag. Nå skal han være klar igjen.
– Det som skjedde var selvfølgelig ikke ideelt med tanke på denne starten. Det ser fortsatt ikke helt pent ut, men jeg tror ikke det betyr noe. Jeg regner ikke med at dette hemmer.
Det er 2400, og han har ikke startet siden 19. september. Og han møter andre hester nå. Men om jeg håper og drømmer? Det er klart jeg gjør det, sier Niels til ovrevoll.no. Han sier det med ettertrykk.
Champion-treneren er igjen på plass i Dubai der Super Saturday-lørdagen blir travel.

Mange dårlige spor. Iron Butterfly (Richard Mullen), som var veldig bra sist, starter i samme løp som Square De Luynes fra et flott spor 1.
Men etter løp 2 var det slutt på vennskapet med datamaskinen som trekker sporene:
Could Be King (Silvestre de Sousa) og Ascot Brass (Tadgh O’Shea) har fått spor 14 og 10 i 7. løp, Ras Al Khor (1400 gress).
I det 8. løpet; Jebel Hatta (Gr. 1, 1800 meter gress) har Kick On og King David fått spor 12 og 13.
- Dette er et steintøft løp, det er imidlertid mange av de samme hestene som møttes sist, oppsummerer Niels Petersen.

«Duca» i orden, bedrøvelig spor.
 Duca Di Como starter i 3. løp; Burj Nahar (Gr.3) som delt 4.rangert i et felt med 15 hester. Distansen er 1600, underlaget dirt.
 Startspor 13 er bedrøvelig, verken mer eller mindre.
- Det var dette løpet vi håpet på. «Duca» virker på hugget, han var jo ikke i 100 prosent orden da han startet sist. Det er klart det blir spennende, men 15 hester og startspor 13? Det er ikke veldig mange frontrunnere i feltet. Jeg lar Chaves løse dette, kanskje det er mulig å legge seg bak en eventuell tethest, funderer Cathrine som er tilbake fra Saudi Arabia og setter kursen til Dubai torsdag.
- Jeg rekker ikke å rydde ut av kofferten, sier Cathrine som melder om en mulig operasjon for Master Bloom som var blek i Saudi International Handicap fredag: - Han er ikke i orden. Får ikke ordentlig luft. Vi må finne ut av det så tar vi en avgjørelse.