Square De Luynes nr. 11: "For frisk og tung"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  05.03.2022
Artikkelbilde
Square De Luynes (Pat Cosgrave) i venstre bildekant, Hukum (Jim Crowley i blått) vinner Dubai City Of Gold. Foto: Skjermdump

Resultatet var ikke i nærheten av hva man kunne håpet på: Square De Luynes ble nr. 11 i Dubai City Of Gold. Men Niels Petersen var ingen slagen mann: - Han var for frisk og tung.

Niels fortsetter i en rask sms til ovrevoll.no: - Pat (Cosgrave, red. anm.) sa at han kjentes fantastisk ut, men at han "pullet" alt for mye. Han fikk ham ikke til å slappe av. Og som sagt; han var for frisk og for tung. Som jeg egentlig fryktet. Men det er også masse positivt.

* Iron Butterfly,
også fra Niels Petersen, var hode foran stallkameraten Square De Luynes som fikk denne omtalen i det offisielle løpsreferatet: "Keen behind leaders, weakened final 600". Det var drøye åtte lengder frem til vinneren for de norske hestene. Iron Butterfly ga tre kilo til Square de Luynes.

Favoritten Hukum, med Jim Crowley, vant Dubai City Of Gold (Gr.2) med 1,3 millioner til vinneren. Han debuterte i Dubai og tok karrierens seier nummer åtte. Owen Burrows trener. Går nå videre til Dubai Sheema Classic som en hest å regne med i toppen av et løp med 28 millioner til vinneren. Hukum tok ned Without A Fight i en tett finish.
Global Storm, med William Buick, fikk maks som bronsehest.


William vant ellers lett på ryggen av Man Of Promise (Charlie Appleby/Godolphin) i løpsdagens 4. løp, Nad Al Sheba Turf Sprint. Det var nesten fem lengder ned til sølvhesten. Tiden 1.08,14 på 1200 gress var ikke veldig langt unna banerekorden til Wildman Jack; 1.07,61. Førstepremien her var 111 000 pund. Tøffere konkurranse i Al Quoz Sprint på World Cup-dagen som er neste for Man Of Promise, en sprinter i stadig utvikling. Se Godolphins bilde over.

Could Be King (Silvestre De Sousa), Niels Petersen trener, tok en hederlig sjetteplass i Ras Al Khor (V4-3) fra startboks 14. Han var slått seks lengder av vinneren, Storm Damage. Sistnevnte var et undervurdert andrevalg i det skandinaviske V4-spillet, han slo lett kloa i storfavoritten Al Suhail med William Buick. Al Suhail meldte helt utsolgt, ble nr. 13 og lignet litt på hesten som skuffet på Meydan i fjor. I England har Al Suhail vært glimrende. Frankie Dettori satt på Storm Damage - og var ganske sikkert happy for å kunne avslutte 42(!) seiersløse dager.
Sanary fra Nina Lindberg Lensvik ble sterk femte, slått 5 og en kvart lengde av vinneren.
Pat Dobbs satt på Sanary,
P-A Gråberg er hjemme og lader opp til søndagens styrkeprøve; Vasaloppet.
Ascot Brass ble nr. 14. Distansen her var 1400 meter på gresset, omtalt som "a tricky distance" på Meydan.

I Jebel Hatta (Gr.1/V4-4), 1800 meter på gresset, leverte Kick On igjen en sterk prestasjon.
Han ble nummer syv, slått 5 og en halv lengde av vinneren Alfareeq (Dane O'Neill) som ga 14 ganger pengene i England. Kick On var hals bak storfavoritten Lord Glitters på sjette. - Veldig bra - dette var Gruppe 1. Kick On var litt for "keen" underveis, sa Niels Petersen som svarer dette på spørsmålet om all hestene drar hjem nå:
- Vet ikke, men tror det.
King David ble nr. 14 i et løp som gikk sakte før oppløpet ble en tilnærmet sprint. Dette felte Lord Glitters og flere andre. Vinnertiden i løpet var 1.48,89. Banerkorden på distanse og underlag er 1.45,52. 

Hypothetical, som vant sist, gjentok som favoritt etter et frontrunnerløp på dirt i Al Maktoum Challenge (Gruppe 1/V4-2, 200 000 pund til vinneren). Wire-to-wire er en ypperlig taktikk på Meydans dirt, på gresset blir du "a target for everyone" - som det heter på originalspråket. Hypothetical går videre til World Cup-løpet 26. mars med sjanse.
William Buick ble fjerde her med Kafoo, denne hesten så sterk ut og passes neste gang på World Cup-dagen.

Quality Boone, med Vagner Leal, sørget ellers for en sør-amerikansk triumf i 5. løp/V4-1 etter en sterk finish i et løp som igjen ble tøft for frontrunneren Bendoog som ble tredje. Quality Boone er argentinskfødt, treneren er fra Uruguay og jockeyen fra Brasil. 

Duca Di Como (3. løp), som også på forhånd var et norsk håp, ble strøket. - Har trent bra, men vi får'n ikke helt frisk. Han er ikke febersyk, men blodprøvene viser for mange hvite blodlegemer. Det er tilbake til start igjen. Jævli' utur. Han må være i orden når han skal gå løp. Det må være noe han har fått i dette klimaet. Jeg var langt nede i går da svaret på blodprøvene kom. Nå reiser han hjem på onsdag - så får vi få ordentlig dreis på'n igjen, sier trener Cathrine Erichsen til ovrevoll.no.