Sigurd-Armand Hauge har gått bort

21.03.2022
Artikkelbilde

Det var med trist hjerte vi mottok beskjeden om at Sigurd-Armand Hauge har gått bort. Han sovnet stille inn søndag etter lang tids sykdom.

Begravelsen finner sted i Ris Kirke onsdag 30. mars kl. 11.30.

Han har spilt en viktig rolle for norsk galoppsport over lang tid, og har vært sentral i arbeidet med å modernisere Øvrevoll og ved å sikre Norsk Jockeyklub best mulig levevilkår i en krevende periode. Hauge var en stor ambassadør for sporten og ble nylig utnevnt til æresmedlem i Norsk Jockeyklub.

Hauge var styreleder i Norsk Jockeyklub i årene 2009-2017. I hans periode som styreleder ble det oppført leiligheter på tomten ved Stallkroen. Dette var et viktig prosjekt som sikret Øvrevoll helt nødvendige inntekter til oppgradering av anlegget. Han har vært en pådriver for godt samarbeid med spillselskapet Norsk Rikstoto, hvor han det siste året har sittet som varamedlem i styret.

Hauge har representert Norsk Jockeyklub på internasjonale løp og konferanser, og lagt ned et stort arbeid for sportens beste. Han har på dette området vært tilhenger av arbeidet med økt skandinavisk samarbeid, og han var forkjemper for piskeforbudet. Hesteinteressen har alltid vært stor hos Hauge. Han har vært medlem av Den Lavere Voldgiftsrett i mange år, vært deleier i fullblodshester, og han var en pionér innen sprangridning hvor han red på de store arenaer i Europa på 60-tallet.

Sigurd var levende opptatt av galoppsporten og vårt indre miljø til det siste. Han var glad i både sporten og alle menneskene som var involvert, og han var en både godt likt og høyt respektert mann i miljøet. For kort tid siden ble Sigurd-Armand Hauge utnevnt til æresmedlem i Norsk Jockeyklub, noe vi vet han satte stor pris på. Han fikk utdelt klubbens æresnål under en meget hyggelig seremoni, 4. mars d.å. på Hotel Bristol. Vi er takknemlige for at vi fikk denne siste stunden sammen og at vi fikk vist han denne ære.

Våre tanker går til familien. Vi lyser fred over Sigurd-Armand Hauges minne.

Familiens minneside: https://verdbegravelse.vareminnesider.no/memorial_page/memorial_page_personal_info.php?order_id=4007110&set_site_id=1002&cat=home&sign=0626cadce8bbb468c937cea2498cc7c1

Ole-Christian Hallerud, styreleder

Thomas Gjelsås, adm. direktør