Nyhetsbrev: Kun én drøy måned til sesongstart

Skrevet av Thomas Gjelsås,  17.03.2022
Artikkelbilde

Nå er det kun én drøy måned til galoppsesongen i Norge er i gang igjen, det er vår i luften og hestene trenes for fullt på Øvrevoll. Nå gleder alle seg til å komme i gang!

Heldigvis er innspurten mot sesongstart i år mer behagelig enn i fjor. Nå kjemper vi ikke mot covid-19 og myndighetene, og det er i tillegg uproblematisk for våre utenlandske gjester å krysse grensen på vei til løp. Det er dog mye arbeid som skal gjennomføres før vi åpner torsdag 21. april, og vi håper de aktive er klare fra dag én slik at vi kan vise frem et godt produkt til publikum og spillere.

I den anledning vil vi om kort tid avholde et møte mellom trenerne og Norsk Rikstoto. Fokus er hva vi sammen kan gjøre for å skape et best mulig produkt. Samspillet med Norsk Rikstoto er viktig for å skape god omsetning og oppmerksomhet rundt galoppsporten. Det arbeides med både TV-innhold og generell informasjonsflyt før sesongstart. Øvrevoll har dessuten innredet sitt eget lille «TV-studio» på banen hvor det blir intervjuer med aktuelle profiler og informasjon/nyheter fortløpende gjennom sesongen. Innholdet blir publisert på YouTube og Facebook. I tillegg kommer ny storskjerm med forbedret bildekvalitet på plass til sesongstart, med målsetting om mer innhold til publikum.

Tirsdag 5. april kl 19 inviteres det til «åpent møte» i Derbystuen. Her vil vi informere om «livet etter covid-19» og våre planer for veien videre. Gjennom prosjekt Norsk Galopp gis en presentasjon av nøkkelpunkter og en videreføring av «Øvrevoll22». De to siste årene har vært en brems for våre kommersielle aktiviteter, men nå er mulighetsbildet større for å skape utvikling på alle områder.

Sportslig ser det bra ut. Vi har god rekruttering både i topp og bredde blant våre trenere og ryttere, og la oss håpe at vi kan friste flere eiere til å kjøpe galopphest. Her har vi et felles ansvar for å gi kundene god og moderne service, også via alle mulige digitale plattformer. Øvrevoll har i år laget en modell hvor hesteeiere får fri entré til løpene, og andelslag tilgodeses med fire sesongkort som kan benyttes internt i eierskapet. Hele andelslaget vil kunne hente ut gratis inngangsbillett de dager hesten deres starter på Øvrevoll.

Samfunnet er blitt digitalt, folks vaner har endret seg og vi fortsetter vårt moderniseringsarbeid på Øvrevoll. Det er helt avgjørende å henge med i tiden på dette området, og ticketco.no er en del av helheten her. Store deler av vår markedsføring går nå via digitale medier og plattformer, og nytt skandinavisk sportssystem med en rekke tjenester er under planlegging/utvikling.

Årets proposisjoner er publisert, og styret i Norsk Jockeyklub har sammen med administrasjonen vært opptatt av å støtte både hverdagsgaloppen og norsk oppdrett. Premienivået i ordinære løp er økt med 28 prosent de to siste årene, herav en økning på 19 prosent fra 2021. Premienivået i hovedløpene er økt med 9 prosent fra 2021. Ordningen med importtilskudd for hester kjøpt utenfor Skandinavia er videreført med samme kriterier som i fjor. Dette har vi anledning til gjennom positiv drift de siste årene, men det er fortsatt usikkerhet rundt fremtidens rammebetingelser og våre overføringer fra Norsk Rikstoto. De innførte tapsgrensene har medført nedgang i omsetning, mens fritak av statsavgiften har bidratt positivt. Dette er kommentert utfyllende tidligere, og vi får komme tilbake til dette punktet ved senere anledninger.

Nå teller vi ned mot sesongstart. Før den tid skal galoppmiljøet samles til Oscar-fest lørdag 2. april, og her får vi endelig anledning til å hedre de beste fra 2021.

 

Thomas Gjelsås

Adm. dir.