Endringer i reglementet før sesongen 2022

17.03.2022
Artikkelbilde

Det er gjort endel endringer i reglementene foran sesongstart 2022. Den største endringen gjelder nye piskebestemmelser i Sverige og Danmark.

Reglement - klikk her

Nye piskebestemmelser

Den største endring gjelder piskebestemmelsene i Skandinavisk Reglement for Galoppløp (SRG) 6:13. I Sverige og Danmark er det nå også kun tillatt å bruke pisk for å unngå farlige situasjoner. Samme regel gjelder også i trening.

Det vil si det nå er like piskeregler i hele Skandinavia.Eneste forskjellen nå er at det i Norge fortsatt kun er lov å ta med pisk i løp for 2-årige og i hinderløp.

Du kan lese mer om piskebestemmelsene på Svensk Galopps sine sider: Reglerna för spödrivning ändras og pressmeddelande på Mynewsdesk.

Bytte av trener

Om en hest forlater en trener på grunn av oppsigelse fra eier må eier betale oppstalling i 14 dager om ikke trener og eier har blitt enige om annet.

Bytter en hest trener har har tidligere trener rett på trenerprosenter i 14 dager etter at hesten forlater stallen, såfremt treneren selv ikke har sagt opp avtalen. Tidligere trener må selv rette krav om dette. Denne regelen står i SRG 3:4.

I sammenheng med dette vil vi passe på å råde alle trenere og eiere å opprette kontrakt/avtale når en hest settes i trening.