Stallsnakk i dag: Er Dark Money objektet?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.05.2022
Artikkelbilde
Mai Elin Fjellheim og Dark Money har vunnet tre løp sammen. Foto: Hesteguiden.com

7 Dark Money (V65-4/V4-2) kommer ut i amatørløpet som et spennende objekt og noe som ligner en underspilt hest. En 7-prosenter kl. 14.00 er lavt.

RAGNAR SØRHAUG, amatørtrener, er optimist og  kan fortelle at 7 Dark Money (V65-4/V4-2) var brunstig sist: - Det va’kke så farlig for henne da. Vi får se i dag. Våren skal være hennes tid. Rundt Derby pleier hun å sette pels. I dag blir det nok å gå i front og holde høyt tempo så sluttspurterne ikke har noe igjen, sier Ragnar Sørhaug fra Revetal og gjentar: - Ja, jeg er optimist i dag.

* Dark Money er en skimmel 7-årig hoppe som har vunnet tre av 60 løp: To av dem i juli i fjor på 1980 gress og 2400 dirt. I 2020 vant Dark Money en 1750 meter på dirt’en med  Mai Elin Fjellheim på ryggen. Hun har sittet samme sted i alle Dark Moneys seierssløp. Og det er også hesten hun har vunnet på i karrieren.

NIELS PETERSEN er sentral på alle baner. Han vant to på Klampenborg lørdag og sender ut en tung favoritt og dagens største (53-prosenter kl. 13.00) i lovende 1 Chiefof Comanches i V65-3/V4-1. Carlos Lopez, med fem Øvrevoll-seire så langt, sitter i salen. På tampen kommer Niels med en liten advarende pekefinger til rikstoto.no og alle med singelkryssplaner her:
- Det som taler mot er at dette er en 3-åring mot eldre. Det er aldri lett på denne årstiden.  
NATHALIE MORTENSEN er som alltid på Øvrevoll-tur. Hun starter to og rir begge selv.  Men i dag ligger hun lavt: 
1 Madi Banja  (V65-5/V4-3, 4-prosenter) var helt ok sist etter lang pause. Gikk bra på oppløpet. Jeg håper han gjør et bra løp igjen. Men jeg tror ikke han vinner, penger er bra. Går både på gress og sand. Han er ikke så «himla» snabb ut. Hestene mine «leter form» så det er sagt.
- 3 Golders Green (V65-6/V4-4, 13-prosenter) jobber veldig bra hjemme. Men dette er en veldig spesiell hest med nerver. I blant er hun også veldig treg ut. Penger også for denne, jeg tror ikke jeg vinner løp i dag, uttaler Nathalie til rikstoto.no før løpene.

WILLA SYNØVE MARCUSSEN SCHOU har én seier så langt i år – og gikk nok glipp av ytterligere én da salen på History Hill skled opp på manken sist. I dag rir Willa tre:
- 6 Face Of Energima (V65-3/V4-1, Niels Petersen trener, 9-prosenter) har aldri gått på dirt. Ikke fleksible nå. Vi får rett og slett se. Ok hest, men litt «lazy» noen ganger.
- 4 Youonlyliveonce (V65-4/V4-2; Annike Bye Hansen trener, 27-prosenter) gikk et fint løp sist, men det er nerver her. Nevner også at banen blir løsere etter de to-tre første løpene. Da kan det bli mye padling. Uansett regnes Youonlyliveonce med sjanse.
- 7 Speed Racer (V65-6/V4-4, Gina Mathisen, 3-prosenter) får det nok tøft. Jeg ville helst ha sittet på Black Million, men her rir Silje Strand med tre kilo av, sier Willa.

NORA HAGELUND HOLM er tilbake etter sin korsbåndsoperasjon. Hun rir to; 1 Hot Bubbles fra pappa Steinar Holms stall starter i V65-6/V4-4 som en drøy 2-prosenter: - Trenger nok løpet. Er ganske bra ut, men det er flere startraske her på 1100 meter, sier Nora.

TOBIAS HELLGREN har åtte på Øvrevoll i dag. Her er hans kommentar til "problembarnet" 11 Cianti (V65-6/V4-4):
- 11 Cianti (V65-6/V4-4, Rebecca Stålhandske rir, 6-prosenter) må jeg fortsette å tro på selv om alt har blitt feil så langt. Hadde vært syk før det første løpet på Øvrevoll og misset startet den gang. Var nedi med rompa før start sist og ble strøket. Dessverre. Men regelen er korrekt. Dette er en hest med litt nerver, det kan kanskje være en fordel å stå der hun står. Har de tøffeste konkurrentene på innsiden. Hun kan kanskje henge seg på dem. Dette skal være en god sjanse for Rebecca. Cianti slo Isidor Almqvist i jobb forrige fredag. Hun står veldig lavt i formtall. Og 51 kilo? Hun kommer til å tro at hun er løs!
 

CATHRINE ERICHSEN opplyser om at hun har "et sykdomsbilde på stallen". Blodprøver er tatt. Men samtidig obs'er hun nå på tampen for to lite spilte hester i dag, ingen av dem viser tegn til sykdom.
- 6 Saffina (V65-1, Elione Chaves, 10-prosenter) ble alt feil for sist på 1100 meter. Kan vinne løpet på 1600 meter i dag.
- 4 My Birdie (V65-3/V4-1, Elione Chaves, 5-prosenter) trener veldig bra. Kan også vinne.