Rebecca klar for Øvrevoll-debut!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.05.2022
Artikkelbilde
Rebecca Stålhandske er klar for sin Øvrevolldebut i dag. Foto: Svensk Galopp

Navnet er kraftfullt. Rebecca Stålhandske er av adelsslekt. – En gammel general, sier hun med blikket langt bakover til 1600-tallet. Ellers ser hun mest fremover: – Kult å komme til Øvrevoll!

I dag rir 23-åringen tre for Tobias Hellgren i det som er hennes debut på Norges eneste galoppbane: 3 Tiger King (1. løp), 2 Warren Road (V65-1) og «problembarnet» 11 Cianti (V65-6/V4-4). Det kan være en vinner i denne trioen.

Nummer seks i Sverige
Rebecca er i øyeblikket nummer seks i Sverige med pene 4-4-1 på 19 ritt, seiersprosenten er 21. Per-Anders Gråberg topper i Sverige med ti seire og 25 i seiersprosent. P-A har vært lærer, «löpridningscoach», for Rebecca.
Det handler om JC Organizatons lærlingssatsning:
- Hun er veldig ambisiøs og engasjert. Rebecca trener hardt, sier P-A til rikstoto.no.

Bakgrunn fra ridesporten
Rebecca supplerer: Vi får fantastisk fin støtte. Vi har en coach som hjelper oss med kosten, og vi får hjelp til treningen pluss støtte etter løpene. Og medietrening. Så har vi kontakt med en idrettspsykolog. Det er proft, sier Rebecca som er Malmö-tjej.
Hun har bakgrunn fra ridesporten, galoppen oppdaget hun under et tre-årig jobbeopphold i Australia. Etter en periode hos Jessica Long er hun nå hos Fredrik Reuterskiöld på Jägersro.

Vil oppfattes som en bra rytter
Hun trener hardt også på gym’en. Der er Rebecca nesten daglig.
- Jeg føler at det går bedre og bedre. Målet? Først og fremst vil jeg oppfattes som en bra rytter, uttaler Rebecca som foreløpig ikke vet mye om de tre hestene hun rir for Tobias Hellgren: - Jeg har sittet på Tiger King i trening. Det er foreløpig alt, sier hun til rikstoto.no.

Trener Tobias Hellgren kommenterer Rebeccas oppsitt i dag:

- 3 Tiger King (1. løp) er en debutant som er ute for å lære. Han behøver en runde til.

- 2 Warren Road (V65-1) kommer med den beste formen i løpet. Om den «grå» (1 Latour, red. anm.) skulle gjøre seg bort, kan Warren Road vinne. Han er forbedret. Dette er et dårlig løp.

- 11 Cianti (V65-6/V4-4) må jeg fortsette å tro på selv om alt har blitt feil så langt. Hadde vært syk før det første løpet på Øvrevoll og misset startet den gang. Var nedi med rompa før start sist og ble strøket. Dessverre. Men regelen er korrekt. Dette er en hest med litt nerver, det kan kanskje være en fordel å stå der hun står. Har de tøffeste konkurrentene på innsiden. Hun kan kanskje henge seg på dem. Dette skal være en god sjanse for Rebecca. Cianti slo Isidor Almqvist i jobb forrige fredag. Hun står veldig lavt i formtall. Og 51 kilo? Hun kommer til å tro hun er løs!