- To outsidere i Pramms

Skrevet av Birger Christensen,  20.05.2022
Artikkelbilde
Thunderey

Jan-Erik Neuroth har en travel helg foran seg. Lørdag har han flere ritt på Klampenborg, mens stallen har fem starter på Pramms-dagen på Jägersro søndag. Jan-Erik rir tre av dem.

PROGRAM KLIKK HER

- Det ser veldig spennende ut. I Pramms har vi Thunderey og No Short Cuts til start.-

- Jeg var godt fornøyd med Thunderey i Tyskland. Det er en hoppe jeg liker godt, men som var skadet gjennom det meste av fjoråret. Så jeg valgte å ri henne, selv om No Short Cuts har gode minner fra Jägersro. Han har gått bra i årsdebuten både i 2020 og -21 og vant jo Derby Trial overlegent. Tror det er greit at det er kortere distanse i årsdebuten. Han kan vinne, selv om motstanden er tøff. 

I første løp kommer Zeffirelli og Sea Lodge ut. 

- De er ute for å kvalifisere seg til Derby. Sea Lodge har debuten bak seg, og det er jo en fordel. Men jeg vurderer dem som ganske jevne. For Zeffirelli bør den økte distansen være et pluss. Men vi får testet både bane og distanse, og det er positivt, sier Jan-Erik.

I Apple kommer til start i V64-1.

 - I fjor synes jeg ofte at han var litt ufokusert i løpene. Det er vrient å vurdere ham opp mot konkurrentene, men det ser ikke avskrekkende ut, mener Jan-Erik.

 

Cathrine Erichsen kommer med sin flotte duo Duca di Como og City Code. Duca di Como vant storløpet for to år siden med syv og en halv lengde og var ubeseiret på banen frem i fjor. Da ble han slått av Jazz Explosion i Pramms, men berget annenplassen. På fire starter i Syd-Sverige i fjor ble det to annen- og to tredjeplasser.

- Det blir veldig spennende på søndag. Da får vi svaret om kanskje ikke Jägersro er favorittbanen. Han var knallgod på Bro og i Polar Cup på Øvrevoll, ikke like god på Jägersro. Duca di Como trener bra, men er litt usikker foran starten.

- Når det gjelder City Code er det også veldig spennende. Han vant på banen i fjor, men dette selskapet er klart tøffere. Spor ni kan bli en utfordring, men uansett tror jeg han vil gjøre et godt løp, avslutter Cathrine.

 

Annike Bye Hansen tar turen med sin flotte sprinter General de Vega.

- Det er mange spørsmål knyttet til starten. Ny jockey, kort oppløp og noe annet enn gress under høvene. Han har startet på Jägersro en gang før, men da var han overhode ikke i orden. Det går et sprintløp på Derbydagen med veldig fine premier, og da føler jeg at vi må teste om dette kan være noe for ham. Uansett er neste stopp Bro vårsprint om tre uker, et løp han vant i fjor, forteller Annike.