God spredning på vinnerne

Skrevet av Birger Christensen,  16.06.2022
Artikkelbilde
Purple Ace ©hesteguiden.com

Vinnerne av løpene på Øvrevoll torsdag var spredt for alle vinder. Tobias Hellgren ganger to og Marie Lustig tok seire hjem til Sverige. Cathrine Erichsen fikset en dobbel til hjemmelaget, mens Knut O Arnesen (Enebakk) og Helle Bakken (Sundvollen)! fikset resten. Av rytterne var det Anna Pilroth som klarte en dobbel.

Det første løpet var forbeholdt de norskoppdrettede, Til tross at feltet bare talte fem hester, ble det et severdig oppgjør. The Singing Butler tok tet. Holdt fint til fjerde, men foran ble det en tett strid mellom de tre første. Purple Ace rakk akkurat frem til seier foran Macjack og stallvenninnen My Birdie. Et morsomt løp å være tilskuer til, og Silje Strand kunne glede seg over en fin seier.

- En herlig hest å ha på stallen. Han gjør alltid sitt beste. Vi skal prøve oss litt frem før vi eventuelt møter enda bedre hester, sa Cathrine Erichsen.

Machine Gun ©hesteguiden.com

V65-1 hadde Machine Gun som favoritt. Det ble tidlig klart under løpet at det var riktig. Warren Road får også pluss i margen til annen etter en treg start

- Hadde veldig god tro på Machine Gun i dag. Var veldig positiv sist, og motstanden så ikke ut til å være den aller skarpeste, mente Knut..Willa Synøve Schou satt på vinneren og klatret dermed opp på siden av Carlos Lopez i toppen av listen.

Archers Ignite ©hesteguiden.com

Tobias Hellgren var positiv til sine to hester i årets første gressløp over 900 meter Fasit ble seier til Archer's Ignite og tredje til Martini. Mellom de to ble Nathalie Mortensen toer med Madi Banji og  dermed gikk hele trippelen til Sverige. Anna Pilroth satt på vinneren, og de tre kvinnelige jockeyene fikset trippelen foran sine mannlige motstandere. Det var for øvrig ikke eneste gang Anna Plroth/Tobias Hellgren kunne glede seg over seier. En snau time etter Archer's Ignite ble det seier til Latour, som dermed er ubeseiret på Øvrevoll.

- Han tok en pause nedover bortre langside, men kom fint tilbake på oppløpet, meldte Anna.

Latour ©hesteguiden.com

 

Chef La Adare ©hesteguiden.com

- Hest er livet Synes jeg red et bra løp, sa Viktoria Aurora Hughes etter seieren til Chef La Adare. Den raske hoppa var ikke så mye betrodd, men nå klaffet det.

- Har sett at hun har gått bra i trening, men ikke fått det til i løp. Det var deilig, sa en svært fornøyd trener Helle Bakken fra Sundvollen.

Layton ©hesteguiden.com

Layton liker seg på Øvrevoll. Tidlig i mai ble det suveren seier, og nå var det dags igjen. Dermed gikk sikkert turen hjem til Skåne temmelig lett. Både trippel- og duo-odds var av det solide slaget.

Cathrine Erichsen avsluttet dagen som den begynte, med seier. Royal Ambition hadde ikke gjort så mange glade på lenge, men nå var det dags.

- Hadde litt tro i dag. Prøvde med fleksible blinkers, og det så ut til å fungere. Han er jo en hest som har hatt et mye høyere formtall enn 70, så helt overraskende synes jeg ikke det var, sa en fornøyd trener.

Nora Hagelund red et fint løp på vinneren. Vi spår flere vinnere fra Nora fremover. 

Royal Ambition ©hesteguiden.com