Reprise fra fjoråret?

Skrevet av Birger Christensen,  12.07.2022
Artikkelbilde
Hear The Drums og Semper Fi

I Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer på Derbydagen i fjor vant Hear the Drums foran Semper Fi. Vi blir ikke overrasket om historien gjentar seg nå. Det er i hvert fall favoritten og andrevalget i årets oppgjør.

- Alt er vel med Hear the Drums. Dette blir nok siste løp før Dansk Derby om drøyt tre uker. Innsatsen i 2000 Guineas på Bro var riktig bra, og jeg er optimistisk. Semper Fi er nok verst i mot, og hun har også gjort det fint, sa Niels. 

 

- Andre hester på torsdag med god sjanse?

 

- Etter seieren på søndag har Quelle Eleganze et veldig fint løp her. Får ikke vekttillegget til dette løpet, så det må være en fin sjanse. Crack the Sky holder jeg også høyt. Tror at økningen i distanse er et pluss, og det bør være en god mulighet. Også Smazing har jeg litt tro på.

 

- Den svenske Derbydagen går søndag. Der starter du færre hester enn vanlig.

 

- Ja. Fra Øvrevoll kommer jeg med Chiefof Comanches i Derby, samt Habla i hoppeløpet fra filialen på Klampenborg. Alt ser vel ut før Derby, og jeg tror Chiefof Comanches er med i toppen. Var veldig fornøyd med ham i Derby Trial. 

 

Spennende søndag

 

For første gang har Annike Bye Hansen hest til start i Derby på Jägersro.

 

- Drar til Malmø med tre hester. Hard One to Please går til Derby, og det blir selvsagt spennende. Nå har jeg ikke hatt som noe stort mål å gå ekstra mye inn for Derby, men spennende er det jo. Også Takeko og General de Vega er jeg spent på. De har aldri vært på banen, men dersom det funker, er de absolutt gode nok, oppsummerer Annike.

Torsdag er det I Rest My Case i Skandinavisk mesterskap og Youonlyliveonce i et godt sprintløp.

 

- Håper vi er på trippel med I Rest My Case. De to beste er bra, så det kan bli tøft med noe bedre enn tredje. Youonliveonce jobber vi med å knekke koden på. Mener han er god for et tall over 90, men så langt har vi litt igjen til å nå målet.

 

En svært interessant omgang spillemessig står vi overfor. Det kan fort bli en hyggelig utbetaling for seks rette på torsdag.