William covid-positiv, ute fredag og lørdag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  25.02.2022
Artikkelbilde
William Buick har holdt panserform denne vinteren med 36 i seiersprosent på Meydan. Fredag og lørdag er han ute etter positiv covid-test. Foto: Eirik Stenhaug

William Buick har testet positivt for covid-19 og rir ikke på Meydan i dag. Han mister også fire sterke ritt på Saudi Cup-dagen lørdag. Han har én drøy uke på å bli klar til Super Saturday.


* Saudi Cup meldte dette på sin Twitter-feed fredag: “William Buick has returned a positive PCR test and will not be able to fulfil his rides on Saudi Cup day.”

Jockeybytter i dag
. Andrea Atzeni overtar rittet på favoritten Star Safari i Dubai Millennium på Meydan (V4-2 i den skandinaviske pool'en). I Jumeirah Derby (V4-3) kommer Frankie Dettori inn som jockey på Godolphin-favoritten New Kingdom. Frankie, som også har vært ute med covid, er uten seier de tre siste ukene.

Saudi Cup-dagen. William hadde fire sterke ritt på Saudi Cups "undercard": Han skulle bl. a. ha sittet på favoritten Naval Crown i Turf Sprint (Gr.3). Siskany i Sea Turf Handicap er også inne med god sjanse. Buick-kompis og kollega; James Doyle kommer inn på begge disse. Frankie Dettori sitter nå på på Noble Truth i Saudi Derby, og David Egan er ny jockey på Copano Kicking i Riyadh Dirt Sprint. Denne japanske hesten vant det samme løpet i fjor etter et drømmeritt av William.

"Det har blitt noen covid-tester, veldig mange. Det er litt nervepirrende, men så lenge du er negativ, er det jo bra. Men man blir jo litt hysterisk noen ganger. Du forbereder deg på storløp, det er mye som står på spill".
Dette sa William i et intervju med ovrevoll.no for tre uker siden. I dag kom altså den positive testen på et vrient tidspunkt.
Men han bør kunne være tilbake på hesteryggen til Super Saturday-lørdagen 5. mars.