Buicks banker: Det ble lengder til slutt

Skrevet av Tom W. Johannessen,  04.02.2022
Artikkelbilde
Hot Rod Charlie og William Buick går unna til sikker triumf. Foto: Skjermdump

Dette var løpet William Buick ikke ville tape. Det ville heller ikke Hot Rod Charlie. Al Nefud yppet seg og var plagsom - men William og Charlie gikk unna med 5,25 lengder i Al Maktoum Challenge.

WILLIAM, i uvant hvit jockeydrakt, ga Hot Rod Charlie en klapp eller to eller tre etter Gruppe 2-løpet; et "prep-løp" foran World Cup 26. mars. Der kan USA-stjernen møte en landsmann og en enda større stjerne; Pegasus-vinner Life Is Good. Nå var motstanden lokal og enklere, men Charlie var på jobb og viste seg som "a strong traveller".
- A joy to ride him. A class horse, sa William etterpå.

AL NEFUD som yppet seg fra boks 11 med Ryan Moore, var forøvrig en Charlie Appleby-hest til 21. desember. Da meldte han overgang til Bhupat Seemar. 

   

VERDENS-STJERNER: William Buick og Ryan Moore etter Al Maktoum Challenge. De var ener og toer på verdens-rankingen i fjor - med Ryan Moore øverst på pallen. Fredag på Meydan var William vinneren.
Foto: Skjermdump

GRUPPE 2-LØPET: Balanchine, ble en triumf for Charlie Appleby, William Buick og Godolphins Creative Flair som var veldig godt forberedt etter pause. Fra et utvendig startspor, "wide draw", ble det en tøff oppgave. Men lille Creative Flair fightet helhjertet hele veien, det samme gjorde William - som tok kveldens tredje seier og ble beste jockey igjen. To av triumfene var for USA-trener Doug O'Neill som var "superexcited" etter triumfen til Hot Rod Charlie. 

VÅR MANN WILLIAM hadde presset på seg i dag, men press har han levd med siden han var lærling. Han takler det veldig godt og holder alltid form og fokus. Fokus er et nøkkelord og et favoritttord for William. Uansett hvor han er og hvilken hest han rir. Elleve seire så langt på Meydan er klart foran skjema. Han kan være inne i det som kan bli hans beste sesong i karrieren. Det sier ikke lite.

HOTLINE BLING fra Raphael Freire lå hardt på og ledet i knalltøft selskap i Jumeirah Classic. Men han dalte og ble nr. fem av seks. Chiefof Comanches fra Niels Petersen på plassen etter. Sovereign Prince (James Doyle/Charlie Appleby) vant løpet.