Square De Luynes skadet - ikke alvorlig

Skrevet av Tom W. Johannessen,  21.02.2022
Artikkelbilde
Square De Luynes, tre ganger vinner av Stockhom Cup, kommer ikke til start i Gruppe 3-løpet Dubai Millennium fredag. Foto: Svensk Galopp

Fredag skulle flaggskipet i norsk og skandinavisk galopp, Square De Luynes, ha gjort en etterlenget start i Dubai. Han kommer ikke til start. Mandag morgen pådro stjernehesten seg en skade.

* Niels Petersen, nå hjemme i Norge, fikk telefonen han absolutt ikke ville ha grytidlig mandag:
Skaden skjedde da Square De Luynes kom løs under leiing.

Ufarlig for fremtiden.
- Han falt og har fått hudavskrapninger og en sårskade som gjør at vi måtte sette ham på antibiotika. Det gjør at han ikke kan starte fredag. Jeg er helt oppgitt . Dette er bare så utrolig uheldig. Men skaden er heldigvis ufarlig for fremtiden, sier Niels til ovrevoll.no mandag formiddag.
Square de Luynes skulle ha startet i Gruppe 3-løpet Dubai Millennium der vinneren av Dansk Derby, Iron Butterfly nå kommer ut fra stallen til Niels Petersen. Stall Zuccini eier. Motstanden er knalltøff og sporet veldig dårlig.
Hun får ellers 2,5 kilo av fjorårsvinneren Star Safari med William Buick.

Optimisme fra Appleby. William er ellers mestseirende jockey i løpet med fire triumfer siden 2014. Trener Charlie Appleby flagger optimisme på vegne av Star Safari, det pleier å bety mer enn en vanlig god sjanse. Men over denne 2000-meter'n dukker det opp en tyrker (!) med høyt formtall: Burgas kommer med to strake fra Ankara og skal kanskje passes. Startspor 1 er nydelig for Burgas. Halis Karatas rir, det er kraft i det navnet.
 
Super Saturday en mulighet. Square De Luynes har stadig start på Super Saturday 5. mars som en mulighet. Når det gjelder Sheema Classic på World Cup-dagen 26. mars, er han avhengig av en invitasjon. Square De Luynes, som har 8 seire på 12 starter, er en bedre hest enn Kick On som var slått tre og en kvartlengde av den engelske stjernen Lord Glitters i Singspiel Stakes på like vektvilkår.

Danske-Bent jakter Derby-seier. Det femte løpet fredag er Jumeirah Derby med en førstepremie på hele 120 000 dollar. Den glade danske, Bent Olsen, er ikke uten ambisjoner. Han sender ut Lone Kaj Nielsens Pjerrot fra et fint spor, boks 3 er en flott utgangsposisjon. Han har kapasitet, er fint inne, men skuffet på dirt sist. Og han må slå laget i blått. William Buick sitter på topprankede New Kingdom. Niels Petersen har duoen Hear The Drums, med Pat Dobbs, og Chiefof Comanches som Pat Cosgrave sitter på. Begge ventes forbedret, Hear the Drums har trukket spor 1.