Nora er tilbake på hesteryggen!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  23.02.2022
Artikkelbilde
ÅRETS SISTE: Nora Hagelund Holm setter inn Gimme Love på årets siste løpsdag på Øvrevoll 14. november. Hun vant også med Tinolo på avslutningsdagen. Foto: Hesteguiden.com

Hun ble korsbåndsoperert 17. november. Det har klødd i fingrene en stund, men nå er kløen borte. Nora Hagelund Holm (23) er oppe på hesteryggen igjen. Rekker hun sesongstarten 21. april?

 Det vet jeg rett og slett ikke. Jeg får ta det som det kommer. Det går an å håpe, svarer 23-åringen fra Blaker. som ble tredje på fjorårets jockeystatistikk med 15 Øvrevoll-seire. Plusser vi på fem i Sverige, fire av dem på Göteborg, blir tallet 20. Carlos Lopez tok sitt åttende Øvrevoll-championat med 30 blinker, Elione Chaves ble toer og stoppet på 16.

Rir hver dag. - Jeg rir litt, men ikke mye. Det blir hver dag, jeg tar det veldig rolig. Jeg kjenner noen "vibrasjoner" og blir kanskje litt stiv noen dager, men jeg føler at det går greit, sier Nora til ovrevoll.no.
 - Det er en gammel skade. Jeg har vært periodevis plaget. Det venstre kneet er ustabilt når jeg legger tyngden på det, sa Nora før operasjonen.

"Det første målet er å komme tilbake i løpsbanen". Hun har altså ikke vært 100 prosent fit, men satser på være det når kalenderen blar om til sommer. Det vil bety en enda bedre versjon av Nora. Den forrige var heller ikke dårlig. Det første målet er å komme tilbake i løpsbanen, deretter dukker ambisjonene opp i klarere utgave. For ambisjoner har hun. Forbedring er for henne et nøkkelord. - Og så jobber jeg for å få mer tiltro hos trenerne. Ikke minst i de større løpene, har hun sagt både én og to ganger.

DEN SATT! Nora Hagelund Holm på vei inn til karrierens første seier på ryggen av Lars Rydén-trente Celtic. Dette var én uke etter 16-årsdagen. Forøvrig Celtics eneste seier på 59 starter. I dag jobber Nora for Cathrine Erichsen. Hun er datter av trav- og galopptrener Steinar Holm. 
Foto: Roger Svalsrød/Hesteguiden.com