Master Bloom kampklar i Saudi Arabia

Skrevet av Tom W. Johannessen,  22.02.2022
Artikkelbilde
Master Bloom er på plass i Riyadh, hovedstaden i Saudi Arabia.

Master Bloom har landet i Saudi Arabia og er klar for The Saudi International Handicap. Trener Cathrine Erichsen følger etter og er på plass i Riyadh tirsdag kveld.

PROGRAM Riyadh er to timer foran Oslo.

Løpene kan du se her:
https://www.squidtv.net/middle-east/uae/uae-007.html

- Vi skal ikke gi oss, sier Cathrine til ovrevoll.no fra sin plass i flysetet like før take-off til Saudi Arabias hovedstad. Hun møter Elione Chaves i kveld og Inge Knutsson i IKC Racing i morgen onsdag. Det er en spent trio som jakter fremgang på vinterturneen i Dubai - og nå Saudi Arabia. 

Master Bloom syk i siste start.
7-årige Master Bloom har en strålende skandinavisk karriere: Seier i Dansk Derby (Carlos Lopez) i 2018 og triumf i Svenskt St. Leger (Per-Anders Gråberg) samme år topper merittlisten.
14 seire på 36 starter og 3,3 millioner på konto er sterke tall. Men i tre starter på Meydan i Dubai (15-8-15) har han ikke lignet seg selv. - Han var syk i siste start, mer syk enn Duca Di Como var. Master Bloom har fått medisiner, og jeg håper og tror han er helt restituert, sier Cathrine som er klar for en spennende fredag på King Abdulaziz Racetrack.

Håper på "Duca"-start 5. mars.  Duca Di Como har også stått på sykelisten, men er frisk igjen og "jobber bra" ifølge Cathrine: - Jeg melder i tre løp til Super Saturday 5. mars og håper han kommer med. En 1400 meter på gresset er "førstepri", men dette er også det tøffeste løpet. Deretter en 1600 på dirt og en 1200 på gress. Vi får får bare se, uttaler hun til ovrevoll.no.


Hester fra en rekke land. The Saudi International Handicap med Master Bloom fredag kveld har 500.000 dollar i samlet premiesum. Hester "outside of Part 1 of The International Federation of Horseracing Authorities" er med i løpet: Norge, Hellas, Bahrain, Uruguay, Qatar pluss lokale hester er representert. I fjor dukket det opp en lokal vinner med et navn som duger mange steder: Petrus (se bildet fra Jockey Club of Saudi Arabia over) var klart best i 2021-utgaven av storløpet. 


Blir Mishriff tidenes mestvinnende? Lørdagens utgave av hovedløpet Saudi Cup, verdens best betalte hesteveddeløp, har fjorårsvinneren Mishriff som favoritt. John og Thady Gosden trener, David Egan er heldig og god rytter på hesten som vinner på alle baner og underlag. Går Mishriff (se bildet fra Jockey Club of Saudia Aarbia over) til topps lørdag, blir han tidens mestvinnende galopphest. Australske og pensjonerte Winx, superhoppa som vant 37 løp, stoppet på en nesten fullastet konto med 14,5 millioner pund. Mishriff er så langt nier på statistikken med 11,1 millioner pund innløpt i karrieren.