Lord Glitters vant, Kick On glimrende femte

Skrevet av Tom W. Johannessen,  11.02.2022
Artikkelbilde
Lord Glitters vinner Singspiel Stakes. Kick On (halvveis skjult bak startnummer 2) er på vei inn til femteplass. Foto: Skjermdump

Lord Glitters, den grå kjempen, tok seg av Gruppe 2-løpet Singspiel Stakes på Meydan. Niels Petersens Kick On var lite slått som glimrende femte. - Kanonbra, sa Niels til ovrevoll.no i etterkant. 

* Niels fortsatte: - Dette må være et av de beste løp av en skandinavisk hest i Dubai noensinne. Han kom kanskje litt for tidlig i front, men igjen: Dette var rett og slett kanonbra! Lørdag morgen bestemmer vi om han går til Saudi Arabia 25. februar. Et Gruppe 1-løp på Meydan Super Saturday-lørdagen er et alternativ.
Stall Elkær eier Kick On, Antonio Fresu satt i salen. Løpet Singspiel Stakes var V4-4 i den skandinaviske pool'en.

LORD GLITTERS
er blitt ni år og reiser stadig verden rundt: Han har startet i Frankrike, England, Canada, USA, Bahrain og USA. Og han vinner overalt. 11 på 44 og nesten 25 millioner inn viser fasiten. På Meydan forsvarte han fjorårstriumfen i Singspiel Stakes (1800 meter gress) uten å overanstrenge seg.
Han var på uvant godt skuddhold inn på oppløpet, kom som vanlig utvendig, og jockey Daniel Tudhope så tidlig komfortabel ut. David O'Meara trener det som er en poster-boy i The Carnival.
Godolphin-duoen Royal Fleet (James Doyle) og favoritten Zakouski (William Buick) ble toer og treer.
Lord Glitters var tre lengder foran Kick On, da har vi satt Øvrevoll-hestens prestasjon i perspektiv. Lord Glitters vant Jebel Hatta (Gruppe 1) i 2021 og Queen Anne (Gruppe 1) på Royal Ascot i 2019.

DE ANDRE SKANDINAVENE, med et unntak for Nina Lindberg Lensviks Sanary (nr. 6 for P-A Gråberg), var anonyme med plasseringene 9, 12, 12, 13, 15 og 16. 

ANTONIO FRESU, samboer med Veronika Aske, ble beste jockey med to seire fredag. Han satt på 2000 Guineas-vinneren Azure Coast som nå har tre av tre. En russisk triumf på Meydan, ikke småtterier.
Fresu kjemper om championatet på Meydan og har 41 førsteplasser i De forente arabiske emirater denne sesongen mot 32 i hele fjor.

WILLIAM BUICK vant ett løp (Global Storm), har 12 førsteplasser på Meydan denne sesongen,  og passerte dermed sitt seiersantall fra fjorårs-sesongen. Skuffelsen sett med Godolphin-øyne: Rebel's Romance ligner fortsatt ikke på fjorårsutgaven da han vant UAE Derby på Meydan - veldig lett.

DOUG O'NEILL, USA-treneren, hadde igjen en vinner på Meydan (Appreciated i V4-3 som et 7. valg for Fernando Jara) og har nå tre på de to siste løpsdagene.