SISTE: Duca Di Como strykes i dag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  09.02.2022
Artikkelbilde
Duca Di Como, med Elione Chaves kommer ikke til start på Meydan i dag. Foto: Svensk Galopp

Duca Di Como var starterklært i V4-2, en 1400 meter på Meydans gress i dag. Nå er beskjeden kommet: - "Duca" strykes, skriver Cathrine Erichsen i en sms til ovrevoll.no fredag kl. 10.45.  


- Det er en utfordring. Han har hostet litt. Vi tar blodprøver fredag morgen. Han skal være 100 prosent for å starte, sa Cathrine Erichsen onsdag ettermiddag.

Nå er altså svaret kommet. Han var ikke der han skulle være. Dessverre for Cathrine Erichsen, Elione Chaves og Stall Como. Og dessverre for norske galoppfans. - Han ligger litt høyt på de hvite blodlegemene. Det var egentlig ikke noe å lure på, sier Cathrine i en kommentar.

De skandinaviske hestene står i samme stall, egentlig er det to staller. Og det har vært litt hoste der. Hestene er også ute i samme "slots". 

- Hva med 7 Master Bloom (2. løp, kl. 15.35, Elione Chaves)
- Han er droppet i handicap, jeg er veldig spent på ham fremover nå. Kommer til å gå et godt løp på en 2400 meter fra spor 7. Han kommer til å gå et godt løp i dag, oppsummerer Cathrine Erichsen.

TRE SKANDINAVER starter i 4. løp fredag. 8 (9) Could Be King (Niels Petersen/Antonio Fresu), 12 (2) Sanary (Nina Lindberg Lensvik/Per-Anders Gråberg) og 16 (7) Plato O Plomo (Susanne Berneklint/Fernando Jara) er med i løpet. Startbokser i parentes.

SANARY ble nummer syv i siste Meydan-start, men bare slått 1,25 lengder av vinneren i en tett finish. Could Be King  bra som åtter; også han lite slått. Plato O Plomo er Dubai-vinner fra 2020. 

PER-ANDERS GRÅBERG drar nedover til Dubai igjen torsdag. Ny PCR-test gjennomført onsdag. P-A har vært av den negative typen hele veien. - Jeg er testet 50-60 ganger, sier han og flagger tro på "fine penger" på vegne av Sanary fredag: - Han var bra sist, det stummet litt sist 50. Han har jo vunnet både på 1600 og 1800, men jeg mener at 1400 er en fin distanse for ham. Er vel også så vass nå at 1200 skal gå i Skandinavia. Motstanden ligner på den sist, og vi har fått et fint spor 2. Det bør bli en fin reise, ryggen på en som drar hadde vært ideelt, sier P-A til ovrevoll.no.

ANTONIO FRESU, Veronika Askes samboer og snart ektemann, rir to for Niels Petersen fredag. Han, altså Antonio,  vant tre på Abu Dhabi mandag - og leder på denne banen i med elleve førsteplasser så langt i årets sesong. Antonio rir to for Niels Petersen fredag.

* Se Anette Sommerseths intervju med Cathrine Erichsen her:

https://www.youtube.com/watch?v=msdabyoYrPM