18 Neuroth-hester til Tyskland

Skrevet av Tom W. Johannessen,  01.02.2022
Artikkelbilde
Indy Humor vinner et maidenløp på Bro Park for Jan-Erik Neuroth. Pas De Faux, Sandro De Paiva, blir toer. Indy Humor gikk videre til andreplasser i Vinterfavoriternas Pris og Skånelöpning. Hotline Bling og Steinar vant disse løpene. Foto: Svensk Galopp

Om kort tid reiser den første delegasjonen av hester fra Wido Neuroths stall til vinteropphold i Köln. 18 Neuroth-hester skal til Köln i Tyskland. Danske galopsport.dk skriver dette.


* Jan-Erik Neuroth får ansvaret for Köln-filialen, han var sist på vinteropphold i Tyskland i 2018.
Hjemme på Øvrevoll blir Wido Neuroth værende, stadig "på hugget" ifølge Jan-Erik. Ca 12 unghester vil tilbringe vinteren på Øvrevoll. Silje Strand reiser også nedover, det er klart. Ytterligere to vi komplettere Neuroth-teamet i Tyskland.


-  Jeg reiser om ca. to uker og blir til rundt 10. mai. Det blir mer et trenings- enn et startopphold selv om flere av hestene også vil starte i Tyskland. Nå kommer de altså ut på gresset i midten av mars. Det er hestemateriellet som gjør at vi har valgt å gjøre det som vi nå gjør det. På 3-årsfronten ser det mer spennende ut enn i fjor. Det kan jeg si. Vi har mange fine hester som står distanse, forteller Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.

- Unødvendig å spørre om du gleder deg...?
- Ja, det blir gøy å se noe nytt og friske opp litt tysk-kunnskaper. Det er jo snakk om å bygge opp noe; det er nok ikke så lenge til jeg blir trener. Tyskland er et fint sted å være, det er litt mer sosialt enn i Frankrike, sier Jan-Erik som regner med å ta et par turer hjem per måned. Samtidig blir det trolig et besøk den andre veien av Kristin og datter Marianne i påsken. 

* JAN-ERIK NEUROTH melder om "bra form" etter operasjonen i et høyre kne som trengte service. I 2021 sparte han nok det samme kneet litt, dette gikk utover ridning i Danmark, på Göteborg og i vanlige handicapløp.
I år blir det definitivt flere ritt på 35-åringen som ble championjockey på Øvrevoll i 2019. 

* WIDO NEUROTH er på vei inn i sin sesong nummer 50 som galopptrener. Vi tar av oss det som er av hatter. Wido (73), fra Duisburg syv mil unna Köln, er evigvarende. Han vant tre skandinaviske klassikere i fjor, den siste var nr. 86 i rekken. Derby-seier nummer 21 er selvfølgelig inne på ønskelisten. Den kan komme i år. 3-årslaget er sterkt: Downtown Leo, Mystery NightIndy Humor og Pas De Faux i tillegg til fem ustartede.Sistnevnte hest matches for Tysk Derby, men må først klatre fra 77 i formtall og vise at han duger.