Emilie: «Jeg går for gull. Må jo det!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.12.2022
Artikkelbilde
DEN SATT! - Xeres var en fighter av en hest, sa Emilie etter triumfen i Pisa. Søndag rir hun på Mauritius. Foto: Skjermdump/Snai.it

Sist søndag vant Emilie Finckenhagen (27) Fegentri-løp i Pisa i Italia. Søndag rir hun finalen på Mauritius: - Jeg går for gull. Må jo det! sier Emilie og smiler videre etter Pisa-triumfen.

Men hun vet at oppgaven er vanskelig. – Jeg må vinne, de to foran meg må ikke få mer enn ett poeng hver. Da blir gullet delt på tre for første gang. Og det hadde jo vært gøy, sier Emilie til ovrevoll.no.               

På langtur til Mauritius
Mandag kom hun hjem på en lynvisitt til Østerås og Norge.
Turen til Mauritius starter torsdag og består av en Europa-turné med flere hopp før kursen settes mot Det indiske hav.
Hun reiser alene til Mauritius som ligger 800 kilometer øst for Madagaskar på Afrikas østkyst.I full jobb som førskolelærer
Emilie, fra Wilhelm Wilhelmsens vei på Hosle, er utdannet førskolelærer og nå i full stilling jobb på Hosletoppen.
Hun har sin stalltid, både morgen og kveld, før og etter jobb. Hos Are Hyldmo.
Der har hun vært i en årrekke, også før den første jockeyseieren på Queen’s Delight (se Hesteguidens bilde med seiersklapp fra en av triumfene på Queen's Delight) i oktober 2015.
Emilie, som har 28 førsteplasser i karrieren, var seirende jockey på samme hest fem ganger.
- Emile er alle tiders! Alltid blid. Flink til å ri teknisk, og hun bruker hodet, sier galopptrener og arbeidsgiver Atre Hyldmo. Med ettertrykk. 

Spennende søndag
– Jeg fortsetter å være hos Are. Og jeg kommer til å være en god «ammatør», jeg trives med det, sier jockeyen som har fire førsteplasser på Øvrevoll – og tre i Fegentri-serien: En dobbel i Istanbul i september og søndagens seier i Italia: «Hun red så tårnet i Pisa rettet seg opp», skrev Truls Gravdal Pedersen i TGN.
– Xeres var en fighter av en hest. 75,5 kilo og 20 kilo bly i salen, oppsummerer Emile med blikket noen dager bakover i tid. Nå rettes blikket motsatt vei og til Mauritius: - Det blir en spennende søndag, sier 27-åringen fra Hosle.

        

* Poeng-skalaen i Fegentri-løp er 10,7,5,3,2. Fra nr. 6 og utover får 1 poeng.  Antonia von der Recke (Tyskland) og Jenny Langhard (Sveits) har begge 81 poeng og er foran Emilie Finckenhagen på sammenlagtlisten. De ble henholdsvis nr. 5 og nr. 2 i løpet Emilie vant i Pisa - se bildet over fra Facebook/Fegentri.

Del på Facebook     dekor Tips en venn!     dekor Utskrift