Velkommen til Derbydagen

Skrevet av Birger Christensen,  16.08.2022
Artikkelbilde

Søndag er det meldt ok vær rundt Øvrevoll. Det er nemlig Derbydag, og arrangørene har hatt et svært godt forhold til værgudene. på den store dagen. Det kom litt regn i 1985, og en gang var det en litt sur vind, dog ikke nedbør. Vi tar sjansen og setter en tier på en ny flott dag.

 

Program til både torsdag og søndag kan du laste ned HER

Billetter til alle løpsdager kjøper du HER

Etter to år med restriksjoner, er det igjen fritt frem for publikum. Rapportene er positive, det kan bli "stinn brakke" søndag. Om du vil teste hoppeslott og ponniridning eller være med i hatteparaden, håper vi at du også har et øye til det som skal skje ute i løpsbanen. Der er det noen fantastisk flotte galoppløp, og de løpene bør du få med deg. Ekstra morsomt er det hvis du har en andel i en hest som skal starte. Skulle det bli seier, er det en sitring og en glede som er ubeskrivelig. Og det å gå sammen og dele opp utgiftene i flere andeler, da blir det ikke så dyrt.

 

Derby

 

Norsk Derby er løpet alle vil vinne. For fem uker siden var det ingen som snakket om Hard One to Please og Pas de Faux. Men så vant førstnevnte Svensk Derby på Jägersro. En sjokkseier for kretsen rundt vinneren, og med ett var han en av favorittene kommende søndag. Pas de Faux hadde kun startet i Sverige, og de siste prestasjonene hadde ikke vært all verden. 3. august kom han ut i Derby Trial, og endelig oppfylte han forventningene til kretsen rundt. Annike Bye Hansen trener Hard One to Please og kan vinne Norsk Derby for første gang. Pas de Faux har Wido Neuroth som trener. Han har seks Derbyseire på hjemmebane (20 totalt), men sønnen Jan-Erik har ennå ikke gått til topps i et Derby på Øvrevoll. Mange heier litt ekstra på at det vil skje på søndag.

 

Marit Sveaas' Minneløp, Polar Cup og Lanwades Stud Stakes er de tre mest omtalte løpene utenom Derby. Førstnevnte er blitt Niels Petersens lekestue med seire i de fem siste utgavene. Nå er både Square de Luynes og Kick On borte fra årets utgave, de to som har dominert de tre siste årene. Får likevel favoritten i form av King David, men i år er det jevnt. Ekstra spennende synes vi det blir å se treårige Hotline Bling. Kan han sette de eldre og mer garvede på plass?

Duca di Como har vunnet Polar Cup tre år på rad og blir favoritt til å ta den fjerde seieren. Could Be King forventes å være verst i mot, men om det kommer mye regn i løpet av uka, kan flere melde seg på.

Blant de beste hoppene har vi trukket frem Iron Butterfly og Takeko. De er veldig stabile og kjemper temmelig sikkert i toppen.

Det siste løpet vi nevner, er Drømmemilen for norskoppdrettede treåringer. Der er det hele 312 tusenlapper til vinneren, og I Rest My Case blir stor favoritt. Hun er løpsdagens klareste banker i V5 og V4, og det skal hun være.

 

Dette var en liten rundtur. Håper du vil få en flott dag på Øvrevoll eller eventuelt foran tv-skjermen.