Syv sjanser for Petersen

Skrevet av Birger Christensen,  05.08.2022
Artikkelbilde
Hear The Drums

I fjor hadde Niels Petersen hester til start i syv løp på den danske Derbydagen. Det var en enorm prestasjon å vinne alle de syv løpene, inkludert de aller fleste storløpene. Også i år er det syv løp hvor det står Niels Petersen i programmet.

 

- Det skjer nok neppe igjen med en så stor seierssanking. Men det er hyggelig å konstatere at det er mange flotte hester til start. Håper og tror på en tur eller flere til vinnerpaddocken, antyder Niels.

Derby er alltid høydepunktet på en Derbydag. I fjor vant Iron Butterfly for Wibecke Nagell-Erichsen og Carlos Lopez. I år rir Carlos igjen favoritten Hear the Drums for Stall Trick or Treat. Niels er optimistisk. 

- Synes det ser lyst ut. Han var bra både i 2000 Guineas på Bro og i Skandinavisk mesterskap på Øvrevoll. Distansen 2400 meter mener jeg bare skal være en fordel. Charming Knight var svak sist, men er nok verst i mot, beretter han på en litt dårlig linje fra Danmark.  

Andre muligheter 

Favoritt blir temmelig sikkert også Could Be King i Zawawi Sprint Cup og King David i Pokalløb. Begge vant på denne dagen i fjor, og selv om motstanden er bra, er det lov å ha tro.

- Begge er i toppform,. For King David er det viktig at banen er rask, og det ligger det an til. Could Be King har tatt et steg fra i fjor, og jeg synes det er gode seierssjanser.  

Aller best rustet står Niels i hoppeløpet Fawzia Stakes. Tre hopper som alle står på Øvrevoll kan fort fikse en trippel til stallen.

- Jeg synes det er uhyre vrient å skille på Ascot Brass og Iron Butterfly, og Careless Whisper følger ikke langt bak. Her blir jeg faktisk skuffet om det ikke blir seier, for dette er tre flotte hopper, understreker Niels. 

De øvrige starthestene fra stallen er Cheval Mouton, Aida Torkdahl, Precious, Orkanen Torkdahl (Derby), The Maestro og Brunello. Ingen andre norske trenere er på plass, men trolig blir det et hyggelig resultat likevel. 

Det er V64 (1. - 6. løp), V4 (4. - 7. løp) og V5 (6. - 10. løp). 

Linker til program og andre nyttige linker finner du her: https://ovrevoll.rikstoto.no/Linker/