Nå kommer ungdommen

Skrevet av Birger Christensen,  09.08.2022
Artikkelbilde
Thunder Sea

De firbente ungdommene stormer frem på Øvrevoll. Ti dager før den store Derbydagen får vi to toårsløp. V65-2 er årets første storløp for de yngste, Eivind Eckbo Legats Vandrepokal. er forbeholdt hoppene, og her finner vi vår banker i omgangen. Thunder Sea gikk godkjent i debuten, men langt bedre gangen etter. Stall Perlen, Jan-Erik og Wido Neuroth vant løpet i fjor med Mystery Night, hoppa som har herjet på Jägersro denne sommeren. Wido har fire seire i løpet av de siste ti årene, Stall Perlen har tre, mens Jan-Erik har sittet på Will Marin i 2012 i tillegg til Mystery Night.

Også det første løpet er for den yngste årgangen. Fire av syv debuterer, og kun Brazuca har startet to ganger. Debuten var fin, og deretter løpet der et regnskyll gjorde svingen glatt. Resten av løpsdagen ble flyttet til sand, og vi legger ikke så mye vekt på den innsatsen. Også Jojo Trick debuterte bra, og det kan godt være en stjerne blant de ustartede. 

Også i madenløpet i V65-1 er det et stort innslag av unge og lovende. Arkangel er fire år, alle de andre er tre. Vi synes Started it All var god i årsdebuten for et par uker siden, mens Lexington Avenue gikk et sterkt løp på Klampenborg i fjor. Men det er veldig mange som kan blomstre ut her, og god gardering kan lønne seg 

I amatørløpet tror vi på svenskeduoen Slim Revenge og Dolores. Førstnevnte kom helt bort da løpet ble flyttet til sand, men nå blir det gress igjen. De to seirene Slim Revenge har kom på denne dagn i fjor samt på Derbydagen. Formen er prikket inn til en gjentakelse, men Dolores er på gang. Blant de norske tror vi mest på Tsupermand og Red Valley. 

Inne på temaet Sverige, dukker spørsmålet opp: Hvor god er Penny Lane? Tre strake og suverene seire avtjener respekt, men vi synes motstanden er relativt mye skarpere denne gang. Og hva med Trent? Ble tredje i Guineas og tredje sist i godt selskap. Men hvor gode er årets treåringer? På åpningsdagen vant Lyanna TG i et handicap-løp mot eldre hester. Siden har ingen treåringer klart det samme. Trolig er ikke årgangen blant de aller beste vi har sett på banen, men mye kan snu seg utover høsten.