Er Thunder Sea overlegen igjen i dag?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  11.08.2022
Artikkelbilde
Thunder Sea og Sandro De Paiva var langt foran konkurrentene i forrige start. I dag rir Jan-Erik Neuroth 2-åringen som er dagens største i V65-2. Foto: Hesteguiden.com

2 Thunder Sea (V65-2, Eivind Eckbo Legats Vandrepokal) var overlegen 21. juli i et løp med glatt sving og to fall. Spillerne tror på reprise, Wido Neuroths 2-åring var en 80-prosenter kl. 12.00. 


* - En riktig favoritt favoritt, sier jockey Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.

Men hva med underlaget?
Han styrker uttalelsen: - De bør være gode for å slå den. Har vist at hun kan Øvrevoll – selv om seieren kom i et løp som ikke var spesielt bra. I den første starten på 900 var hun ikke rask nok ut; det var også en ponnigjeng på indre bane i det løpet, sier Jan-Erik før han kommer med et lite forbehold som kan, vi understreker kan, fyre opp outsiderspillerne: - Jeg er ikke helt sikker på hvor god hun er på en rask bane som i dag? Hun har gått på mykt og litt tungt, også gressgaloppene har vært på det underlaget.

«Liten hest med mye vekt»
Jan-Erik sitter også opp på 5-prosenter’n 2 Silvana fra, én av fem hester i V65-6 som vant i siste start. -Hun er en bra outsider, men jeg nevner at hun er bedre på Bros flate bane enn opp-og-ned på Øvrevoll. Dette er også en liten hest med mye vekt, oppsummerer 34-åringen fra Stabekk som ble Øvrevoll-champion i 2019. Han er per i dag nummer åtte på Øvrevolls jockeystatistikk med 8 seire, men det er tett i toppen. Og kort vei opp til regjerende championjockey Carlos Lopez med 13 seire.

* - Jeg rir ikke så mange løp, men det er klart jeg prøver, uttaler Jan-Erik Neuroth som melder «alt vel» om Pas De Faux, én av to forhåndsfavoritter til Norsk Derby 21. august.  

Gullet glapp, sølv til WillaPALLEN PLUSS OLE: Rebecca Staalhandske gikk til topps i årets utgave av Ole Larsen Young Rider Championship. Oliver Wilson tok bronsen, Willa Synøve Marcussen Schou ble sølvvinner. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Willa Synøve Marcussen Schou holder seg stabilt i flytsonen og rir med den nødvendig selvtilliten. Hun vant med Francisco Castros Single Malt på Jägersro onsdag etter et flott ritt. Willa ledet og lignet definitivt en vinner i Ole Larsen Young Rider Championship. Men Stavern og Larviks beste jockey fikk strøket Askungen, det andre rittet – og der røyk "pokkal'n". Null poeng for strøkne hester, og Rebecca Stålhandske, med én sølv og én bronse på «Jägers», endte ett poeng foran Willa. - Det var litt kjipt med strykningen og bare ett ritt, men jeg kan ikke være misfornøyd, sier Willa til ovrevoll.no.

Tre trippelkandidater i dag
Hun rir fire i dag og har «litt trua». – Jeg har i hvert fall tre trippelkandidater, sier Willa og tar kortversjonen:

- 1 La Mischabel (V65-1, Niels Petersen, 21-prosenter) ble bortvist sist. Er «grønn» så vi får bare se. Men «you never know».
- 1 Rock Dancer (V65-3, Hallvard Soma, 28-prosenter) har gått opp i handicap, men har et fint løp i dag. Få hester i løpet. Hallvard Soma er «happy» med Rock Dancer. Jeg tror 2 Klint med myggvekt er farlig i dette løpet, men min regnes med seierssjanse.
- 5 Imperial Dawn (V65-5, Knut Arnesen, 5-prosenter) vant ganske enkelt for meg 2. juni. Trippelkandidat her. Dette løpet er veldig åpent.
- 5 Quelle Eleganze (V65-6, Niels Petersen, 8-prosenter) vant jeg med på Gøteborg. Skulle kanskje hatt litt mer svikt i banen, men skal uansett være med. Jeg vet faktisk ikke om Carlos (Lopez, red. anm.) velger 10 The Kid (V65-6, Niels Petersen, 4-prosenter). Dette er ikke noen dårlig hest; kan vinne i dag hvis han har lyst.

* Nathalie Mortensen kommer med fire til Øvrevoll. Stallen topper eierstatistikken og reiser neppe tomhendt hjem i dag heller. Nathalie blinker ut den beste sjansen: - Jeg tror 11 Started It All (V65-1, 15-prosenter) har en ok sjanse hvis hun holder styr på nervene, uttaler Nathalie før løpene.

* Hallvard Soma rangerer sine sjanser for ovrevoll.no: 10 Hope And Glory (V65-5, 14-prosenter) foran 1 Rock Dancer (V65-3, 28-prosenter).

* Carlos Lopez leder jockeystatistikken med 13 førsteplasser. – 7 Lexington Avenue (V65-1, Niels Petersen, 12-prosenter) og 3 Herewegodandy (V65-3, Niels Petersen, 33-prosenter) er mine to beste sjanser i dag, melder Carlos til ovrevoll.no.

* - Det blir god bane i dag. Mye vanning mandag og tirsdag, 20 mm, melder baneansvarlig René Naustdal i formiddag.