Blikket rettet mot Stockholm Cup

Skrevet av Tom W. Johannessen,  22.08.2022
Artikkelbilde
PAR I GULL: Annike Bye Hansen og Derby-vinner Hard One To Please. Foto: Eirik Stenhaug

Annike Bye Hansen og Derby-vinner Hard One To Please har blikket rettet mot nye mål: - Vi går for Stockholm Cup. Det er planen, sier Annike til ovrevoll.no dagen etter den store dagen.


- Der blir han kastet til ulvene, fortsetter hun og smaker litt på både uttalelse og motstand. Men på oppfølgerspørsmålet; «om han ikke er en ulv selv?» svarer hun det alle kunne se på Øvrevoll søndag: - Jo, det er han nok.

«Jeg hadde den beste hesten i Derby»
Mandag er en god dag for Derby-dronning og trener Annike som imidlertid medgir at hun er «litt tom i hodet».
- Jeg blir utladet etter sånne løpsdager. Men jeg er veldig, veldig stolt av hesten. Det som er moro, er at jeg har sånne hester i min varetekt. Og at jeg får dem til å prestere. Jeg ble jo litt provosert i forkant av Derby: Pas de Faux var favoritt og Hard One To Please? Litt sånn «one-hit-wonder» mente mange etter Svenskt Derby. Der slo han jo Steinar som pulveriserte alle i «Hurricane» etterpå! Nei, jeg hadde den beste hesten i Norsk Derby, det er det liten tvil om, sier Annike bestemt. Veldig bestemt.

- Og feiringen i går?
- Jeg er ikke no’ god på feiringer, var som sagt utlada og sliten, men gikk over i stallen for fôring – og for å ta meg et glass champagne. Det ble ikke en dråpe. Jeg hadde en flaske stående. Men den var det noen som hadde drukket opp. De kunne ha spart et glass til meg! Ellers var det mange folk på verandaen utenfor stallen, flere jeg ikke kjente. Så ble det etter hvert hjem for å sove; litt kald og trøtt og sliten.

Møter Square de Luynes på Bro?
Annike er ikke veldig glad i oppmerksomhet, men nå får hun mye av det hun ikke er glad i.Norsk Derby er Norsk Derby.-  Jeg har jo gjort noe før også. Vunnet Gruppe 3 blant annet. Men det er jo jævli’ mye fokus på et Derby. Sånn er det, slår hun fast med blikket rettet videre.

18. september er stordagen i Stockholm. Square de Luynes, fra Niels Petersen, er tre ganger vinner og gjør en trolig årsdebut på jakt etter nummer fire.
Men Hard One To Please, eid av Väsby Häst AB, så søndag ut som en hest som kan utfordre.
Han fikk seg et par mindre kutt under Derby-løpet og var litt hoven mandag.
- Men det går over, sier trener Annike med 13 hester på stallen og tre seire og to andre på årets største galoppdag. Ikke småtterier.  

Carl Gustaf og Silvia til Bro
«DD.MM. Konungen och Drottningen närvarar vid de stora galopptävlingarna i Bro 18. september» - for å si det på svensk. Får de se en norsk vinner? Sjansen er betydelig.

* Vert for de kongelige på Bro er Harald, ikke kong Harald, men Harald Dørum, vd. i Svensk Galopp. Sistnevnte hadde også vertsrollen, som Øvrevoll-direktør, den gang nevnte kong Harald var på sitt andre og foreløpig siste besøk på Norges eneste galoppbane.