- Grei løpsdebut på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  03.08.2022
Artikkelbilde
Pas de Faux ©hesteguiden.com

- Pas de Faux hadde aldri gått rundt ytre sving, og aldri gått løp på Øvrevoll. Dette var derfor en veldig bra innsats, som gjorde meg optimistisk før det store løpet 21. august. Wido Neuroth var selvsagt godt fornøyd, og Pas de Faux løp seg rett inn i Derbyfeltets favorittsjikt.

- Han lå fremme sammen med Tuwaiq, og da han fikk problemer, fortsatte Pas de Faux på en fin måte. Han står utvilsomt, distansen, men litt trøbbel i Tyskland i påsken gjorde at vi kom litt skjevt i gang, sa Wido. Jan-Erik Neuroth hadde en hyggelig opplevelse på ryggen av vinneren. I Rest my Case var flink som toer, og det blir spennende å se om det blir Derby eller Derby Milen om 18 dager.

- Det blir en kamp mot klokken, sa Niels Petersen etter at Tuwaiq ikke klarte å fullføre som ønsket. Det har vært problemer med luftveiene, og vi vil selvsagt prøve å få ham klar. Men det er levende dyr, så vi tar ingen sjanser, oppsummerte Niels Petersen.

 Tootick ©hesteguiden.com  

Mange trodde at trener Tobias Hellgren skulle ta en dobbel i det innledende løpet i lunsjen. Både Archers Ignite og Twilly misset imidlertid starten, og det er dumt på 900 meter. Likevel ble det dobbel svensk trenerseier. Tootick og Tears in Heaven sørget for full pott til Åsa Edvardsson. 

- Jeg trodde litt mer på Tears in Heaven, som jeg synes sto fint til. Men bevares, når det blir en dobbel er man selvsagt fornøyd. Tre seire for Tootick på under en måned er jo flott, uttalte Åsa. Alan Wallace red et flott ritt på vinneren. 

HollywoodBoulevard ©hesteguiden.com 

Løp nummer to i Ole Larsen Young Riders Championship ble et spennende oppgjør mellom favoritten HollywoodBoulevard og skrellen Kasai. Favoritten holdt knepent unna, men det var også hyggelig å se Kasai, som nå viste gammel storhet. Muriel Machado fikk et gjesteritt da Oliver Wllson skadet seg på Bro tirsdag. Willa Synøve Schou overtok ledelsen i Ole Larsens serie, og nå er det kun tre løp på Jägersro som gjenstår. Det skiller fem poeng til Rebecca Stålhandske, og vi håper at Willa sikrer seg noen gode oppsitt i finalen. 

Niels Petersen trener vinneren og har også trent Kasai i flere sesonger.

 Scytale ©hesteguiden.com

Forrige torsdag ble det seier til Astron. På Bro tirsdag vant Rubys Dream, og nå var det Scytales tur. Nathalie Mortensen har god stallform, og seieren ble knepen, men nok til å holde unna.

- Det går jättebra nå, og jeg var sikker på at gress var et pluss i forhold til siste start, som ble flyttet til sand, sa den dyktige svenske gjesten. Fornøyd var hun også over at seierssjekken var på meget pene 55 000 kroner.

Wishformore ©hesteguiden.com  

Generalprøven for milerne før Marit Sveaas' Minneløp gikk unna ned bortre langside. We Got the Boss og Alligate lå foran Valence det meste av veien, mens vinneren Wishformore  tok det pent bakerst. Han hadde imidlertid mest å by på i finishen i kamp med positive Swedish Dream og Simply Minds. 

- Dette var oppløftende. Var kanskje litt under pari i Oslo Cup, men nå viste han klasse. Det ser lyst ut på Derbydagen med fem-seks gode kandidater, sa Niels Petersen etter løpsdagens andre seier. Carlos Lopez red et fornuftig løp på vinneren.

 Starlight Song ©hesteguiden.com

- Hun er et stortalent, sa Wido Neuroth om Starlight Song i forkant av toåringenes oppgjør. Det hadde han rett i. Starten var bedre enn i debuten, og hun håndterte svingen flott. Jan-Erik Neuroth la ned hendene da han skjønte at det gikk veien.. Nå håper vi at Starlight Song og Thunder Sea, som vant i debuten, starter i The Heatherwold Cup på Derbydagen. Så langt er det i våre øyne de beste toåringene vi har sett på banen til nå.

 

Sterke stayere avsluttet den flotte lunsjrunden. Quagmire tok teten, og Jacob Johansen holdt et vel avveid tempo i front. Han fikk også skryt av trener Caroline Malmborg.

- Quagmire er mer sterk enn speedig, og Jacob red et prikkfritt løp. Han liker Øvrevoll (vant her på Oslo Cup-dagen), så vi kommer tilbake. Kanskje allerede på Derbydagen, sa Caroline.

Quagmire ©hesteguiden.com