Simply the best?

Skrevet av Birger Christensen,  13.04.2022
Artikkelbilde
Simply Minds og Hanne Rådstogas sikter seg inn på vinnerpaddocken også i år. Manuel Martinez sitter i salen her. Foto: Hesteguiden.com

I fjor gikk Hanne Rådstoga til innkjøp av Simply Minds. 2021 viste at dette var den suverent beste hesten hun noensinne hadde trent. 

Løpet han presterte 10. juni var den råeste prestasjonen av en treåring på Øvrevoll hele året, slik undertegnede ser det. Konkurrentene Herewegodandy, Captain Chorus, Prince of Fjords og Noble Justice hadde alle over 80 i formtall. De ble parkert med seks lengder eller mer. Simply Minds var ikke ridd, og publikum skjønte at dette var noe ekstra.

HANNE RÅDSTOGA

Ikke meldt til Derby i fjor. At det ikke gikk like bra i 2000 Guineas er historie. Det ble fjerde, ikke mye slått, men da la favoritten bort energien på alt annet enn til løpet. Senere var han toer i Derby Trial, men ikke meldt til selve Derby-løpet. Kanskje var også 2400 litt langt? Men uansett, Simply Minds var avgjort i toppen av årgangen.

Drømmer om storløp. - Det var uansett gøy å se at han gjorde det så bra. Det ser bra ut før sesongstart, men må opp fra formtall 86 for å kunne møte de beste i den eldre eliten. Drømmen er at han blir så god at han kan starte mot  eliten og hevde seg. Arnfinn Lunds Minneløp er et mål frem mot høsten, Marit Sveaas' Minneløp også om han viser de taktene jeg håper på.

Det nye navnet hos Hanne er Trent.- Jeg synes det gikk så bra med Simply Minds, at jeg fikk lyst til å prøve et nytt kjøp. Tanken var å kjøpe en hoppe, men endte opp med en vallak. Walter Buick sa at han hadde funnet en hest til meg, og jeg slo til. Trent er nå tre år, og han har en andre- og en tredjeplass fra Irland. Sist gang gikk han svakt, men det mente Walter at man kunne se bort fra. Da var han nemlig blitt kastrert ikke lenge i forveien. Tenker å melde ham i Guineas, og kan han forbedre tallet 79, kan det jo også bli spennende.

Færre Stoga-hester. I fjor forsvant Stogas Etosha. Fikk nerver av å komme på Øvrevoll, og i startboksene ville hun ikke. Stogas Fairytale gikk dårlig på slutten i fjor og slet så mye, at hun nå nylig ble avlivet. For Stogas Dancer var det meningen å starte litt gjennom våren, men nå lever han gode dager som ridehest i Elverum. Men med to åringer og 2-2-årige Stogas Athena, var det egentlig et passe antall å holde på med.Selv sliter Hanne med ryggen og en sene i albuen. Men hun er laget av hardt virke, og vi tror det ender i vinnerpaddocken også i år.