P-A: Square De Luynes er dagens banker!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  19.09.2021
Artikkelbilde
Square De Luynes og Pat Cosgrave tok seg av Stockholm Cup i fjor og er klar favoritt til å gjenta i år. Foto: Svensk Galopp

Per-Anders Gråberg rir fem hester på Bro Parks stordag. Men han gransker flere: P-A har gått gjennom V75-avdelingene for ovrevoll.no. - 8 Square De Luynes i V75-6 er dagens banker, sier han. 

* Det er nesten 3,5 millioner ekstra jackpotkroner som legges til syver-potten på Bro Park i dag. Rekkeprisen i GS75 er én krone.

P-A GRÅBERG har 30 seire i Sverige i år og er toer på statistikken etter Elione Chaves som har vunnet 34 løp. Andreas Tapia Dalbark, som nå er skadet, har vært 29 ganger i svenske vinnerpaddocker. Ulrika Holmquist og Jacob Johansen følger med 28 hver. Jacob, som vant fire på Klampenborg i går, rir stadig glimrende. Den danske jockeyen, som går i sitt 50. år, er best på seiersprosent med imponerende 25. Han vinner altså hvert fjerde løp han rir. 

Her er P-As vurderinger av V75-spillet på Bro Park der Stockholm Cup (Gr.3) starter kl. 17.10 og er V75-6: 

V75-1
5 Duca Di Como (70-prosenter kl. 11.00) blir førstevalget. Det er tilfeldig - og forklaringer på at han er uten seier på tre dirt-starter i 2021. Han er best på dette underlaget og vant dette løpet med syv lengder i fjor. Han gikk også til topps i "Nickes" i 2019. "Duca" er alltid "svårslagen", men jeg føler meg ikke slått på forhånd med 4 Jazz Explotion (13-prosenter) her. Vi tok ham i Pramms og kan gjøre det igjen. 1600 og dirt er ypperlig for min hest som vant Songline Classic her i fjor. Glem Sveaas-løpet på Øvrevoll sist, Jazz Explotion klarte ikke banen og "spente" seg veldig. Jeg tror på hjemmelaget, og mener det holder med to hester, nr. 4 og nr. 5.

V75-2
Et fint 2-årsløp: Jeg har fått et "spare-ride" på 1 Princeton Graduate (21-prosenter) fra Caroline Malmborg. Vant med ti lengder sist i lettere lag og var veldig fin. Skal strekes, vi prøver foran og ser hvor langt det holder. Hesten å slå er den engelske 6 Last Hoorah som har én seier og tre andre på fire starter. De engelske 2-åringene er mer profesjonelle, mer "game-on". Neuroth-hesten 3 Mystery Night (36-prosenter) og 2 Chiefof Comanches er også vinnerkandidater. Sistnevnte er både Niels (Petersen, red. anm.) og Carlos (Lopez, red. anm.) klart "opp" på.

V75-3
Dette er åpent. Jeg rir 11 Lushes Lashes (21-prosenter) som var veldig bra ved seieren sist. En jevn og stabil hest som kan gjenta, men her er det fem-seks vinnerkandidater. Startsporet for Lushes Lashes kan, jeg sier kan, være litt "tråkig". 12 We Got The Boss (18-prosenter) fra Annike Bye Hansen var bra sist og er en klar strek.
Pass litt på 4 Alsimsaam (2-prosenter) , også den fra Roy Arne Kvisla. Malin Holmberg rir med 52 kilo. Hadde jeg klart den vekten, ville jeg nok ha sittet på denne.

V75-4
Førstevalg på 10 Silent Night (34-prosenter) i Lanwades Stud Stakes. Hadde vært borte lenge, tilbake sist. Gikk bra, men så litt tung ut. Kommer helt sikkert til å være forbedret nå. Men dette er ingen sikker vinner. det kan komme noe her: 1 Careless Whisper (11-prosenter) har aldri vunnet, men var fantastisk bra i front sist. Jeg vant det løpet med Ascot Brass. Hadde jeg vært Niels (Petersen, red. anm.) og Carlos (Lopez, red. anm.), ville jeg ha prøvd foran igjen. 3 Victoria Placa (11-prosenter) går stadig gode løp og fortjener også en strek.

V75-5
Her tror jeg på Niels Petersen-hesten 3 Noble Justice (34-prosenter) som jeg red i Norsk Derby. Carlos Lopez sitter opp i dag. Noble Justice ble tredje i Derby og viste at han står distanse. Kom faktisk tilbake og kunne kanskje ha utfordret om det hadde vært enda lengre. Jeg rir 11 Viktor Kalejs (8-prosenter) fra Roy Arne Kvisla. Dette er en hest jeg liker godt. Han "blandar och ger", men var positiv sist. Skulle han få det til å funke, er han god nok. Men jeg kan ikke gi noen garanti her...

V75-6
Jeg har nevnt 8 Square De Luynes (74-prosenter) som dagens banker. Ingen skandinavisk hest matcher ham. De engelske? La oss håpe at de kan gi motstand - så det blir et severdig løp. Men jeg tror som sagt Square De Luynes tar seier nummer tre på rad i Stockholm Cup. Det kommer til å gå fort hele veien. 3 Red Vernon og 10 Outbox er nok ikke vant til denne type løp. Førstnevnte tror jeg forøvrig er bedre på 2800 meter og lengre enn det, Outbox er nok den som er nærmest Square De Luynes.

V75-7 
Et flott sprintløp: 3 Could Be King (35-prosenter) er bra, det samme er 5 General De Vega (14-prosenter) fra Annike Bye Hansen. Og Corinthia Knight (13-prosenter) vant dette løpet for to år siden. Da har jeg nevnt tre, men ikke den jeg holder som et førstevalg: 1 Mighty Gurkha (25-prosenter), en 3-åring med Hollie Doyle, er min vinner. Gikk i Breeders' Cup Juvenile Sprint (Gr.1) på Keeneland i fjor. Liker å ligge helt fremme i løpene. Flott startspor. 

JAN-ERIK NEUROTH blinker ut 3 Mystery Night i V75-2 som sin beste sjanse. Raphael Freire obs'er litt på 4-prosenter'n; 5 Hotline Bling i samme løp: - Jeg kjenner hesten bedre nå. Tøft løp, men min kan overraske, skriver han i en sms til ovrevoll.no. Tobias Hellgren melder, også det i en sms til ovrevoll.no, at lite spilte 4 Ginmann (2-prosenter) i V75-5 bør være "blant de tre".

DAGENS BESTE SPILL: 4 Alsimsaam (Malin Holmberg rir) i V75-3. Var en 2-prosenter, er spilt opp til en drøy 4-prosenter kl. 14.30. Dette er stadig for lite for et 7. valg med kapasitet. Var bra sist - og vi lener oss på uttalelser fra både Per-Anders Gråberg og trener Roy Arne Kvisla som sier til ovrevoll.no at han "ikke kan skille på mine to".
Kvisla, opprinnelig fra Larvik, trener også 11 Lushes Lashes (Per-Anders Gråberg rir) , et 2. valg og en 20-prosenter. 

Se http://rikstoto.no/vinnersjanser | http://Hjelpelinjen.no