Captain Chorus og Fiftyshadesfreeed toppet fin lunsj

Skrevet av Birger Christensen,  22.09.2021
Artikkelbilde
Captain Chorus

Som eneste treåring mot gode eldre hester var Captain Chorus stor favoritt i lunsjen onsdag. Tempoet var sterkt, som ventet med Smooth Escape som anfører. På oppløpet overtok Nordic, men Captain Chorus fulgte fint på. I finishen avgjorde Elione Chaves greit med favoritten.

- Han har hatt en veldig fin sesong. Har noen ganger kommet litt sent med sin spurt, men det er som det er. Tror vi skal få veldig mye glede av ham til neste år, sa Cathrine Erichsen.

Alle bilder: ©hesteguiden.com

Mens Captain Chorus er tre år, er Fiftyshadesfreed ti år gammel. Men like imponerende er han fortsatt. Etter en kjempespurt rakk han frem til seier. 

- Jeg trodde ikke så mye på seier i dag, men da de andre la av litt, holdt han farten, mente trener Lennart Jarven. Neste oppgave blir nok sprintløpet neste søndag, sa Lennart, som holder stilen utrolig bra.Alan Wallace red en sterk finish og rakk frem før målstreken.

Et sirkusnummer i løpet sto Sandro de Paiva for. Salen skle, og han holdt seg mesterlig på hesteryggen. 

Fiftyhadesfreed

Hallvard Soma vant siste løp for seks dager siden med Caiado. Nå startet han lunsjen med Lille My, som tok sin andre seier i start nummer 31.

-  Vi har sett forbedring, så det var ikke helt uventet. Morsomt at Camilla (Graver) fikk vinne med henne, for det er hun som gjør mesteparten av jobben i trening, konkluderte Hallvard.

- .Jeg visste det kom til å skje, men har måttet vente. Hun gjorde jobben selv, sa Camilla om Lille My. Dette var hennes første seier for året. 

Etter løpet kom Just Like Poppy løs og kom ut på veien. Etter det vi vet gikk heldigvis alt bra.

Lille My

 

Var det litt overraskende i første løp, ble det en enda større skrell i løp to. Steely Queen ble holdt flott i gang av Silje Strand, og hun holdt unna for Ede's Garrinchi.

- Nå viste hun noe av det hun har vist i trening. Silja gjorde en kjempejobb, så dette var gøy, sa trener Tina Smith om andelshesten med flere nye eiere.

Steeky Queen

Vi trodde lenge at Sunbreak kom til å vinne V4-3 og V5-1. Men helt ytterst i banen kom Karen From Finance med en kanonspurt og hentet igjen lederen på målstreken. Hoppa er oppdrettet av Espen Ski.

Karen From Finance

- Jeg trodde at vi var nummer to i mål, men det gikk enda bedre. For en finish, sa trener Sophia Andersson etter seieren. Martin Rodriguez fikk fart på hoppa siste 200, på samme måtte som i Gøteborg for snaut tre uker siden. Og ikke nok med det. En snau time senere ble det også seier for Mukhateer, som også vant sammen med Karen From Finance 4. september.

Mukhaater

Quebello har vi likt helt siden vi så ham på Gøteborg tidlig i sommer. I løpet 15/8 hentet han inn feltet på oppløpet til annen, og gangen etter ble seieren enkel. Enkelt ble det også nå, til tross for at han var hevet flere kilo. Anna Pilroth fant plass på oppløpet ute ved gjerdet, og han så ut som en vinner hele veien.

- Han er bra og blir trolig enda bedre. Vi har meldt ham i Michelets Minneløp, og neste år kan det bli Oslo Cup. sa trener Tobias Hellgren. Vi skal følge spent med, for dette tror vi er en klassehest.

 

At det siste løpet skulle gå til Sverige, visste vi før start i hekkeløpet. Favoritten Roman Stone ble utfordret litt av Sea Moonster, som misset litt på siste hekk. Men da så Roman Stone ut til å få et overtak, og nå ble seieren enkel..

- Synd at Last Reference ble strøket, for han hadde kunnet lage litt tempo. Nå ble det krypkasino og fart siste 1000, informerte Henrik Engblom. Kahlil de Burka trener vinneren, og han dominerer hindersporten i Sverige nå.