Når er du tilbake igjen, Nora?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  30.11.2021
Artikkelbilde
Foto: Eirik Stenhaug

Hun ble korsbånds-operert 17. november på Martine Hansens Hospital. Stingene tas torsdag, så begynner opptreningen. - Sesongåpningen? Det er nok for mye å håpe på, sier Nora til ovrevoll.no.

DEN REALISTISKE målsettingen er klar: - Jeg er tilbake i løpet av våren og sommer'n en gang, fortsetter toppjockeyen som nå rusler rundt på krykker hos pappa og pappa; Steinar (Holm) og Torill (Hagelund), på Blaker. Samboer Alan Wallace er på en rask hjemmevisitt i Liverpool, Alan er ikke rød, men Everton-blå.

OPERASJONEN i det venstre kneet "gikk bra" for å bruke Noras egne ord. - Det er en gammel skade. Jeg har vært periodevis plaget. Det venstre kneet er ustabilt når jeg legger tyngden på det, sa Nora før operasjonen.
Hun har ikke vært 100 prosent fit, det satser hun på å være når 2022-kalenderen blar seg om til sommer.
Da tar hun plass i startboksene med solide ambisjoner og forventninger til seg selv.
- Målet er å gjøre det bedre enn før, få mer tiltro hos trenerne. Ikke minst i de større løpene, sier hun. Ganske bestemt.

2021-SESONGEN er hun fornøyd med. 15 Øvrevoll-seire og fem i Sverige, fire av disse i Gøteborg:
En fin tredjeplass på hjemmebanens jockeystatistikk etter Carlos Lopez med 30 og Elione Chaves som var 16 ganger i Øvrevolls vinnerpaddock. - Det var ingen forskjell i løpene, men det gikk litt trått en periode etter Derby-dagen da jeg mistet lettelsen, oppsummerer hun med blikket bakover i tid.
Men seirene kom tilbake; to ganger Nora på avslutningsdagen var en fin dobbel å ta med seg for 23-åringen som definitivt ser fremover: - Jeg har vært i stallen, jeg savner hestene. Det begynner å klø litt i fingrene etter å ri igjen!DEN SATT! Nora Hagelund Holm på vei inn til karrierens første seier på ryggen av Lars Rydén-trente Celtic. Dette var én uke etter 16-årsdagen. Forøvrig Celtics eneste seier på 59 starter.
Foto: Roger Svalsrød/Hesteguiden.com