Cathrine: - Shantou beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  14.11.2021
Artikkelbilde
Shantou, med Elione Chaves, vant med to lette lengder 4. november. Kan gjenta i dag. Foto: Hesteguiden.com

Cathrine Erichsen har ti starthester på Øvrevolls siste løpsdag i 2021. Den beste sjansen? Etter litt betenkningstid blinker hun ut 4 Shantou (V64-6) - snaut foran 6 Buckyboy (V64-3).

* ELIONE CHAVES sitter på begge de nevnte hestene. Han har 15 Øvrevoll-besøk i vinnerpaddocken i år og er en veldig sannsynlig sølvgutt etter Carlos Lopez som for lengst har sikret sitt åttende championat og dermed tangert legenden Janos Tandari. 4 Shantou (V64-6) var 41-prosenter kl. 07.00 i dag tidlig, 6 Buckyboy (V64-3) også favorittspilt som en 36-prosenter. Forøvrig: Cathrine Erichsen, som blir toer på årets trenerstatistikk, hadde tre vinnere på avslutningsdagen i fjor. Nora Hagelund Holm satt på to av dem. 

Her er Cathrines kommentarer til hester og sjanser på avslutningsdagen søndag:

- 2 C Moon (1. løp, Nora Hagelund Holm) er i fin fremgang, jevn med 3 Jennifer A. Men jeg tror ikke mine matcher nr. 5 og nr. 6 til Niels Petersen.
- 3 Jennifer A (1. løp, Elione Chaves) var god treer sist, avsluttet bra. Men igjen, hestene til Niels blir nok for tøffe.
- 4 Kill That Cat (1. løp, Anna Pilroth) er ute etter løp og erfaring.

- 1 Tinolo (V64-1, Nora Hagelund Hoilm, 44-prosenter) var strålende til seier sist. Er blid og fornøyd og kan vinne igjen. Men det er vanskelig å skille mine tre i løpet.
- 2 Hampus G (V64-1, Silje Strand, 3-prosenter) er pigg og er nå noenlunde inne med lettelse. Er kommet ned på 86 i formtall. Ikke borte nå.
- 5 Two Times (V64-1, Elione Chaves, 14-prosenter) er droppet, jeg obs'er litt på denne.

- 10 Fredde (V64-2, Michelle Palmberg, 5-prosenter) damper og går i sitt tempo. Det er nok litt langt, men jeg tror allikevel han er i stand til å overraske i dette laget.

6 Buckyboy (V64-3/V4-1, Elione Chaves 36-prosenter) er pigg og fin, ble nok litt forstyrret på oppløpet sist. Er stor og sterk og bærer vekt. har fordel av 1750. Kan vinne; men er én av flere. 4 Kildare og 5 Crossroad Blues kan være hester i mot.

- 8 Hot Bubbles (V64-5/V4-3/V5-2, Nora Hagelund, 2-prosenter) er veldig rask. Står hjemme hos Nora og Steinar Holm. Har hatt halsproblemer. Nora er spent her.
  
- 4 Shantou (V64-6/V4-4/V5-3, Elione Chaves, 41-prosenter) vant sist og er i sitt livs form. 72 kilo, men dette er en stor hoppe som bærer vekt. Og dette er sprint. Min beste sjanse, 2 Astron i mot. Den så bra ut sist, sier Cathrine.


ARE HYLDMO har fem starthester på avslutningsdagen: To andre-, ett tredje-, ett fjerde- og ett femtevalg i spillet kl. 09.00. Det kan nok være en vinner i denne kvartetten. Hyldmo-hestene er ikke overspilte i dag. Forøvrig: Fem forskjellige jockeyer rir de fem hestene fra Are Hyldmo.

Her er hans kommentarer til ovrevoll.no før løpene:

- 7 My French Dream (V64-1, Cornelia Hartsmar, 5-prosenter kl. 09.00) har ikke gått løp på tre måneder. Det er derfor et spørsmålstegn ved løpsformen. Fikk slått seg i hoftekammen før Derby og ble strøket. Har kapasiteten og gått noen jobber nå, men er det nok til en 2400? Uansett, skal kunne over 80, og vi er spente. Jeg hadde tro på ham før Derby, og jeg må jo ha tro på en mulighet i dag også.
- 8 Famous Riff (V64-2, Emilie Finckenhagen, 17-prosenter) er i fin form, men overvekt og tøffere vilkår nå. Dette er et åpent løp.
- 5 Crossroad Blues (V64-3/V4-1, Silje Strand, 5-prosenter) går ikke fra start, men spurter fint på oppløpet. Står bra til nå, men som sagt: Han må få opp farten fra start.
- 6 Sir Aircross (V64-4/V4-2/V5-1, Elione Chaves, 26-prosenter) ble halt, undersøkt med røntgen og er ok igjen. Men kan trenge løpet. Er uansett en outsider, har gått bra for Chaves.
- 9 Macho Maja (V64-5/V4-3/V5-2, Manuel Martinez, 19-prosenter) ble overflydd på slutten av vinneren Oliver som kom utvendig sist. Fightet bra med de andre og har gjort bra innsatser uten å vinne løp. Kan gjøre det i dag. Min beste sjanse, sier Are Hyldmo.


NATHALIE MORTENSEN og morsan; Annette Stjernstrand nærmer seg slutten av en ny flott sesong.13 Øvrevoll-seire på 80 starter og beste amatørtrener. Nathalie kommer med fire i dag; "og hestene har begynt å springe igjen" - for å sitere Nathalie. 

Her er hennes kommentarer til ovrevoll.no:

- 3 History Hill (V64-2, Michelle Rosenqvist, 19-prosenter) var bra til tredje på Bro sist. Har tatt løpet fint. Er best på gress, men går på dirt også. Bør være blant de tre og stallens beste sjanse i dag - som jeg ser det.
- 4 Summer Snake (V64-2, Evelina Rönnlund,4-prosenter) er ikke så "jättesnabb" og trener heller ikke så bra. Evelina kjemper om championatet og er en dyktig rytter, men jeg tror penger må være bra.
- 2 Astron (V64-6/V4-4/V5-3, 9-prosenter) var dyktig til seier sist. Er pigg og glad, "en underbar" hest som jeg er veldig glad jeg fikk kjøpt. Opp i klasse, vi får rett og slett se hvor langt det rekker. En god plassering er bra. Men: Han trener fint, sporet er bedre enn sist - og innerst inne har jeg jo et håp om å kunne vinne løpet. Skal komme på speed. Skulle han imidlertid komme foran, vil jeg ikke bråke med ham.
- 1 Golders Green (V5-5, 18-prosenter) er best på sprint. God form, men det er mye nerver her. Det blir vanskelig å slå hesten til Niels Petersen her, sier Nathalie Mortensen.

NORA HAGELUND HOLM, som vant to på avslutningsdagen i fjor, kjemper om en pallplass på rytterstatistikken. Hun har vunnet 13 løp på Øvrevoll i år - og er bak Willa Synøve Marcussen Schou på færre andreplasser. Nora har seks ritt i dag.
- 1 Tinolo (V64-1, Cathrine Erichsen trener, 44-prosenter) vant greit sist og bør ha en stor sjanse. Min beste i dag.
2 Hampus G og 5 Two Times er ikke noe dårligere hester, men Tinolo var bedre sist. Og jeg håper på ham igjen. Også 8 Gimme Love (V64-4/V4-2/V5-1, Lenitha Adolfsson, 8-prosenter) og 2 Silvana (V5-4, Wido Neuroth, 22-prosenter) skal være ok sjanser. Jeg håper også at 8 Hot Bubbles (V64-5/V4-3/V5-2, 2-prosenter) kan gjøre det bra, men det er vel kanskje tøft å tro på seier. Fin premie er det realistiske. Det er første gang med handicap. Hot Bubbles har trent fint, men det har vært mye rot i løpene. Hun står forøvrig hjemme hos oss, uttaler Nora til ovrevoll.no like før løpene i dag. 

SUSANNE SIVRUP-ROSENQVIST kommer med to i dag: - 2 Point Boy (V64-5/V4-3/V5-2, Michelle Rosenqvist, 6-prosenter) er den beste sjansen. Han gjør det han kan og presterer aldri dårlig. Hvis han treffer starten, kan han være med langt fremme. Jeg er forsiktig optimist. 5 Samara Bay (V64-6/V4-4/V5-3, 2-) har jeg ikke hatt "jättelenge". Har kapasitet - og blir knallgod neste år. Håper jeg. Kroppen er ikke helt ferdig ennå. Dette er en ren sprinter, vi satser på Øvrevoll og 1100 dirt og 900 meter gress, sier Susanne til ovrevoll.no.   

TOBIAS HELLGREN har 11 på 59 på Øvrevoll og kan øke i dag. Han starter tre. - 2 Ede's Garrinchi (V64-4/V4-2/V5-1, Anna PIlroth, 53-prosenter) er den beste sjansen. Møter stort sett formløse hester. Begynner å se litt tung ut og har også satt litt pels. Jeg synes uansett at dette er en fin seierssjanse. 8 Gimme Love kan være hesten i mot.
10 Silky Road (V65-5/V4-3/V5-2, Anna Pilroth, 15-prosenter) gjør nok den siste starten i karrieren. Tror jeg. Gikk bra sist, og var også god toer i løpet som Singing Butler vant. Men Silky Road er seiersløs i år og ikke så god som han var.
1 Houston Heat (V65-6/V4-4/V5-3, Anna Pilroth, 7-prosenter) har gått helt ok, men det mangler litt. Mentalt tøft å gå disse løpene på raske baner hvor han taper fra start. Spor 1 her er ikke optimalt i det hele tatt, sier Tobias før løpene.

BANEN: - Dirt'en blir rask i dag, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no