William til 55 ganger pengene!

15.06.2021
Artikkelbilde
William Buick og Reshoun (innvendig) holder unna for utvendige M.C. Muldoon og Ryan Moore. Foto: Skjermdump

7-årige Reshoun kom med en mer enn rusten rad; nr. 11, 17 og 14 på de tre siste. Men William Buick red nydelig, og Reshoun fant formen. Seier til 55 ganger på Royal Ascot, hold på hatten! 

4000 METER er en velvoksen distanse. Reshoun hadde ikke tidligere løpt lengre enn 3200 meter- og han hadde ikke vunnet på nesten ett år. Men nå var alt i orden. Sammen med William kom han frem innvendig - og i en virvlende finish var han et kort hode foran i mål. Slått i finishen, en tøff M.C. Muldoon som aldri fikk fritt frem "in the crucial moment". Jockeyen som måtte gi tapt; Ryan Moore. Ingen dum mann å slå med kort hode.
Reshoun, som trenes av Ian Williams ga 55 ganger pengene i World Pool, 66 ganger var oddsen i England. Seieren i Ascot Stakes (Class 2) var verdt 35 000 pund. 

FRANKIE DETTORI åpnet dagen og Royal Ascot-uken med en ventet seier på John og Thady Gosdens Palace Pier til 1,20 ganger pengene"You can rely on him — he’s like getting one of the proper guys to take the first penalty and he puts it in the back of the net," sa Frankie Dettori i seiersintervjuet.
Triumfen i "Queen Anne" (Gruppe 1) betalte godt;  drøye 2,5 millioner norske kroner.

VETERANER er "in" i galoppsporten i år. Frankie på femti er nevnt. Kevin Manning er eldre; 54 år og still going strong. Sammen med Poetic Flare vant han 2000 Guineas i en finish William Buick tapte med Master Of The Seas.
Tirsdag satt den der igjen for Manning og jernhesten som ser ut til å tåle alt: Poetic Flare var overlegen i St. James's Palace Stakes med over to millioner kroner til vinneren. Trener gjør Jim Bolger som er 79 år.
En jockey på 54 og en trener på 79, dette er holdbare gutter.

* Ellers jockeytriumfer til Oisin Murphy, Cieren Fallon (hans første på Royal Ascot), Andrea Atzeni og Hollie Doyle som avsluttet dagen med å sette inn en 18-oddser etter sterk finishridning.

* Stillingen i championatkampen i England nå: William Buick 37, Oisin Murphy 37.

*
Frankie Dettori sitter på to favoritter og to andrevalg onsdag på Royal Ascot. Ryan Moore har to favorittspilte og et andrevalg.