Stroxx Carlras klarte brasene

Skrevet av Birger Christensen,  22.08.2021
Artikkelbilde
Stroxx Carlras

For fem uker siden vant Stroxx Carlras det svenske Derbyløpet med nese til 52.07 i vinnerodds. Nå gjentok han bedriften med seier i Norsk Derby etter tøff kamp med White Heart. Nå slipper vi å skrive at Reflection var den siste dansktrente vinneren i 1992. Det holdt med 29 år, og det sørget Stroxx Carlras for.

- Jeg hadde ikke ventet dette. Kanskje en premie, men ikke en ny seier. Vi har bare kjøpt hesten, det er ingen prestasjon. Det er hesten og de to unge, trener og rytter, som fortjener æren, sa eier Carl Rasmussen.

Nicolai Stott hadde vunnet Dansk Derby to ganger før i år. Men i juli kom den første svenske seieren, og bare en drøy måned senere ble det også triumf på Øvrevoll. Men han var ikke så opptatt av at det var den første danske triumfen på lang tid. 

- Nei, slikt betyr ingenting. Jeg visste at Niels Petersen hadde vunnet noen ganger, så det var godt at vi slo ham denne gang, sa Nicolai. Niels fikk for øvrig annen og tredje  med White Heart og Noble Justice og innkasserte en ny strålende løpsdag. 

Rikke Rohbach Bonde har ikke hatt trenerlisens mer enn et års tid. Faren er travtrener, og Rikke har selv ridd en god del monteløp. Nå er det galopp for alle pengene. En slik triumf betyr selvsagt veldig mye, og det å vinne både Norsk og Svensk Derby skjer ikke hver dag. Sist gang var Without Fear for ti år siden,

- Jeg er nesten målløs. Løpet ble slik vi hadde håpet, og det var nervøst å følge de siste meterne. Men nå er jeg bare veldig fornøyd, sa Rikke etter seieren.

Etter seieren på Jägersro var det store spørsmålet for mange om hvordan Stroxx Carlras ville håndtere gressbanen. Hane eneste løp på gress hadde vært debuten som toåring på en dårlig Klampenborg-bane. Akkurat den biten gikk tydeligvis eldig bra

Nå skal vi ikke skrive mer om hvor lenge siden en dansktrent har vunnet Norsk Derby. Hanne Bechmann klarte det tre ganger litt før og etter 1990. Nå går i stedet utfordringen til når en mannlig dansk trener har vunnet vårt Derby. Det skjedde sist i 1962 da Tinto vant. Det er 60 år siden neste år!

Bonusen til beste norskoppdrettede gikk til My Birdie og Stall Birdie. 115 563 var premien for den bedriften.