Spennende generalprøve

Skrevet av Birger Christensen,  10.08.2021
Artikkelbilde
Victory Waltz

Torsdagsløpene på Øvrevoll er de siste før neste helgs Derbyhelg. Gledelig nok er det flere riktig fine løp vi får bivåne. Allerede i første løp får vi spennende toårige hopper i Eivind Eckbo Legats Vandrepokal. Fire debutanter møter fire unghester som allerede har vært i løpsbanen Victory Waltz hos Raphael Freire er den eneste som har vært i vinnerpaddocken. Hun blir en av favorittene, men noen av debutantene har sikkert ambisjoner om å komme først i mål. Nå starter storløpene for toåringene, og det blir spennende å følge de unge.

Det beste løpet rent sportslig finner vi i V65-2. Ekstra artig er det når topp treåringer møter meget gode eldre hester. For fire uker siden møtte Takeko, Simply Minds og Like a King eldre hester og tok hele trippelen. Nå er motstanden muligens enda et hakk hvassere, men vi tror på Takeko og Simply Minds. Swedish Dream er selvsagt tøff å slå, og de andre er knallgode. Men vi satser på de to treåringene.

Alle som følger med i skandinavisk galopp, har selvsagt fått med seg Niels Petersens enorme helg i Danmark. Det er omtalt på annen plass, men vi nevner her bare at han står bak vårt bankerforslag torsdag. Smazing i V65-finalen viste fine takter sist, og vi tror seieren fra tre uker tilbake blir fulgt opp av en ny.

Gina Mathisen gjør torsdag et friskt come back i løpsbanen som rytter. Det er snart 13 år siden sist hun red løp, men den dyktige treneren har også erfaring med løpsridning. Hele 13 seire ble det, med Betty som den første i 2000. Siste seier kom i 2005 med Tini's Song.

- Hadde tenkt å nøye meg med å ri min egen Twisted, men så dukket det opp en mulighet til å ri Zara Zaid i amatørløpet, og da ble det slik. For Twisted er det nok litt for kort og ikke det beste underlaget, men kanskje kan det gå bra med Zara Zaid, håper Gina. Vi ønsker lykke til.