Utfordrende onsdagslunsj

Skrevet av Birger Christensen,  22.09.2020
Artikkelbilde
Cockney Cracker ©hesteguiden.com

Det koster grovt regnet 15-16 000 kroner å sikre seg rett V4 og V5 på Øvrevoll onsdag. Både i Sverige og Norge har det vært flere ganger hvor en slik løsning har gitt et bra overskudd. Når man skal prøve seg med en betydelig lavere innsats, må det gjøres noen valg.

I V5 avsluttes rebusen med tre femhesters løp. Det er enkelt kan man kanskje tro, men det er ikke alltid så enkelt å finne vinneren i et lite felt. Det kan bli et "bløffløp" med liten fart underveis, men også hender det at noen stikker av gårde. Kanskje blir ikke de øvrige enige om å innhente rømlingen, og da kan utbryteren holde hele veien til mål. 

Vi synes i utgangspunktet på onsdag at V4 er mer krevende enn V5. I V5-3 synes vi at 1 Cockney Cracker har et godt bud på seieren, Han bærer toppvekt, men er vant til å gå med mange kilo på ryggen. 3 Smooth Escape har lykkes et par ganger med å sette fart direkte, og det kan gå bra igjen.

I V5-4 synes vi det skal holde med duoen 1 Irish Prosecutor og 2 Debbie Dawn. Kapasiteten er høy, men de har ikke vært helt til å stole på. De gikk sammen på Bro 29. juli, og da skuffet egentlig begge. Irish Prosecutor hadde dessuten en hendelse ut på oppløpet i siste start. Nå håper vi de viser seg frem fra sin beste side, da skal de slå de øvrige.

Amatørene skal onsdag ut i den tredje omgangen av fem i kampen om Hesteeierforeningens klokkekamp. Her har Ida Tandberg fått en fin start med to andreplasser. De tre nærmeste på listen rir ikke i løpet nå, og derfor kan Ida få en stor ledelse når to runder gjenstår. Machine Gun har aldri løpt på gress, kanskje er det melodien? Går det som vi tror, vil James Fitzmaurice og Emilie Finckenhagen ta inn på Ida, og da vil spenningen holde seg.