Spennende lunsj på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  15.09.2020
Artikkelbilde
Archers Ignite

Tross at ikke løpene i lunsjen onsdag inneholder så mange startende, synes vi løpene er spillevennlige og åpne. En opplagt banker i V4 og V5 er ikke så lett å finne, og i tillegg er det mange løp hvor det ikke er så mange sjanseløse.

I V4 tar vi en sjanse og satser på 7 Prince Field i V4-2. De hardeste konkurrentene har vist mest på sandbanen, mens Prince Field har gjort det ok på begge underlag. Formtallet på 64 og Carlos Lopez som makker gjør at vi gir Prince Field en sjanse. Men vi har sett sikrere bankerspill.

7 Lemon Smile i V4-3/V5-1 er vi spente på. Hennes innsats i sandbanen sist skremte nok ingen. Men et par av løpene på gress i Danmark har det vært en helt annen stil. Vi synes ikke feltet er hardere enn at vi prøver med et friskt vinnertips.

I V5-4 kommer gode sprintere ut. Om ikke utgangsfarten er for høy, kan tetløpere som Pal O'Mine, Anachronist og Madi Banja holde unna. Men oftest går det litt for fort, og da kan de bli hentet inn. Calcaterre, som nylig passerte 100 starter, er frisk som en ungdom og kan nå frem hele veien.

V5-3 er et toårsløp med mange spennende navn. Vi tror at et par av de startende vil være med i toppen av kullet, men med tre debutanter vil vi se løpet før vi setter karakterer. 

Trolig blir 1 Native Star en klar favoritt i V5-5. Hans debut som toer bak Jet Action var sterk, men innsatsen i Derby Trial og Derby var ikke slik kretsen rundt hadde håpet. Nå er det ikke så mange av de øvrige som har noen voldsom programrad heller, men vi synes det er litt skummelt å gi favoritten all tillit. Sea Moonster er ikke så dårlig, og både Prince of Tides og Undercolours dukker opp med brukbart formtall

En kategori som vi ikke var innom i forrige uke, var kampen blant våre dyktige lærlinger. Alt tyder på at trioen Nora Hagelund Holm, Willa Synøve Schou og Josephine Ingvarsson vil gjøre opp. De har henholdsvis åtte, syv og seks seire, og vi tror lite er avgjort før det går mot sesongslutt. Willa er utelukket denne og de neste to løpsdagene på Øvrevoll på grunn av reglementsbrudd i Sverige.