NM og St Leger topper menyen

Skrevet av Birger Christensen,  09.09.2020
Artikkelbilde
Wishformore ©hesteguiden.com

Torsdag er det klart for en klassiker på Øvrevoll. St Leger er den siste av de tre løpene i det som kalles Triple Crown, 2000 Guineas, Derby og St Leger. I fjor vant Privilegiado som den femte i historien Triple Crown, men noen ny vinner av den tittelen får vi ikke i år. I stedet får vi for første gang se et møte i St Leger mellom tre- og fireåringer. Tre treåringer og fire fireåringer skaper et spennende felt. Etter seieren på Derbydagen setter vi Wishformore først.

Egentlig er ikke 2830 meter noen fordel, men nå er han blitt mer regulerbar. De danske gjestene Fast Companion og Grey Flash blir spennende. Sistnevnte var treer i Norsk Derby i august, og han kan bli en tøff konkurrent. Hampus G var toer i fjorårets Derby, men ble klart slått sist av Wishformore med seks kilo mindre på ryggen. Tinolo har prøvd seg litt på hekk med suksess, var toer i fjorårets St Leger. Blir nok den første på Øvrevoll med premie i to St Leger-løp.

NM for to- og treåringene har vi også på menyen. Dessverre fikk vi kun tre toåringer til start. Et slikt løp skal gjennomføres i henhold til proposisjonene, og mest sannsynlig går førstepremien til Purple Ace. Han har imponert stort til nå, men vinneroddsen blir nok liten. Caiado og Lady Maleficient er ferske i faget, men får i det minste seg fine penger for å stille opp.

Treåringene har fått alle  de beste til start, men så langt er det ingen som har skilt seg kraftig ut. Årgangen er liten, og vi tror det står mellom de fire beste i Lyches Minne. Da vant Powerplay foran Mikimi og Neridiana, med Juveniledelinquent som fjerde.Vi sjanser på Mikimi, som vi synes var god som toer i livets andre start sist.

Med ti løpsdager igjen ser vi litt på to kategorier vi foreløpig ikke har vært innom. I kampen om å bli mestvinnende eier har Stall Perlen en ledelse på Stall Bright Side of Life på cirka 125 000, og trolig blir mye avgjort på Breeders-dagen 4. oktober. Å gå til topps i et Breeders-løp vil ha stor betydning, men også løp som NJ Sprintløp og ikke minst kriteriet kan endre bildet. Trolig vil Nathalie Mortensen holde sin plass på pallen, da de nærmeste konkurrentene neppe kommer til å besøke banen så ofte i høst. Tipset blir at det blir jevnt i toppen, med Nathalie på en flott tredjeplass.

London Rock har hatt en flott sesong. Han ligger godt an til å bli årets mestseirende hest. Vinner han et løp til,kjennes seieren klar. Det har imidlertid skjedd mye på høsten før, og en hest kan fort ta tre-fire strake på kort tid. Mongolian Navy vant i fjor, og han er best på sandbanen. En outsider i leken tror vi Buckyboy kan være. Imponerte med seier sist og kan vinne allerede nå torsdag.