Fantastisk norsk dag

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  20.09.2020
Artikkelbilde
Square De Luynes og Pat Cosgrave vinner Stockholm Cup for andre året på rad. - Han er et monster, sa Cosgrave i etterkant.

Square De Luynes gjorde jobben og tok sin andre seier på rad i Stockholm Cup. Pat Cosgrave minnet ham om alvoret på oppløpet - og vips spant stjernehesten unna til enkel seier. - Han fikset det fint, men er ikke 100 prosent, sa trener Niels Petersen i etterkant. Duca di Como var ikke mindre imponerende i Nickes Minneslöpning. Han var helt enorm og tok en ny overlegen seier. Stortalentet Thunderey vant Svealandlöpning foran stallvenninnen No Lie. Det var mye å juble over for oss nordmenn på Bro Park denne søndagen.

NIELS PETERSEN var en lettet galopptrener etter det som var hans triumf nummer syv i Stockholm Cup (V75-6). 49-åringen har en glitrende statistikk i dette Gruppe 3-løpet. Han har vært vinnende trener syv av de elleve siste gangene, fire ganger har championtreneren vært i vinnerpaddocken sammen med Bank Of Burden og Per-Anders Gråberg. I år er Niels på vei mot sitt tiende Øvrevoll-championat på rad. I Sverige har han sesongens to mestvinnende hester i Bullof Wall Street (JC Organization ApS/SEK 2,1 millioner inn) og Ascot Brass (Stall Valley/SEK 1,5 millioner inn).
- Det har gått veldig bra i år, oppsummerer mannen og galopptreneren som har solid bakgrunn for egne sammenligninger.

SQUARE DE LUYNES, med 98 i handicap, tok teten i Stockholm Cup, det var ingen spiss-strid. Pat Cosgrave fikk dirigere, ingen ville utfordre storfavoritten. Det lignet et lite bløffløp, fart ble det først på oppløpet. Cosgrave minnet Square De Luynes om at han var på jobb, da var det fort avgjort. Førstepremien: 900 000 svenske kroner. Square De Luynes har nå vunnet seks av ti og tjent 4,1 millioner. Stall Power Girls eier. - Vi får se hvordan han tar løpet. Tyskland og eventuelt Gruppe 3 i Frankrike kan være aktuelt, sa Niels Petersen til Equus og bringer videre hva jockey Pat Cosgrave mente etter løpet: - Han er et monster!
Espen Hill og Freestyler tok ellers sølv og bronse. Begge er svenskfødte, det er én og to store fjær i hatten for svensk oppdrett. Madeleine "Malle" Smith, strålende trener av - og rytter på Espen Hill, var naturlig nok i skyene - og hadde store planer om å ta skalpen på Square De Luynes neste gang... 

Se løpet her:

https://www.atgvision.com/handlers/MediaPlaylist.ashx?guid=6D93E593-2CDD-4EAF-BD5A-477B037153FD&source=ipad&language=sv

DUCA DI COMO var en 87-prosenter i V75-1. Det var i nærheten av et underspill. Han dundret fra alt og alle - og var syv lengder foran andrehsten. Nærmest uridd av Elione Chaves (se bildet). - Jeg vet ikke hva jeg skal si. Han er bedre enn noengang, uttalte trener Cathrine Erichsen til Equus etter løpet.

5-ÅRIGE "DUCA" tok søndag triumf nummer 13 i den nittende starten. PÅ dirt er han mer og mer uslåelig. Med nye 400 000 kroner inn kan Stall Como og Jan Petter Sissener glede seg over en hest som tjener penger: Over 3,3 millioner har skimmelen løpt inn. Så langt.
- Peas And Carrots Mile på Jägersro i oktober er neste oppgave. Så får vi se an hesten. Han har vært i stand veldig lenge, oppsummerer Cathrine Erichsen.

- Hva med Dubai til vinteren?
- Det er meget mulig. Men med en sånn hest kan man jo velge litt. Vi får som sagt se.  

Se løpet her:

https://www.atgvision.com/handlers/MediaPlaylist.ashx?guid=2E7316B8-8DE9-4E1C-86A4-0AA76A145FB8&source=ipad&language=sv

THUNDEREY holder vinnerformen. Men Wido Neuroths 2-årige storfavoritt måtte kjempe: Stallkameraten Noe Lie var flyvende, men kom akkurat for sent. 54-prosenter'n var foran 1-prosenter'n, favorittspillerne ble reddet av målstreken i en jevn finish der fire hester var inne med sjanse i Svealandlöpning (V75-4). Stall Perlen eier de to første; Thunderey fikk 249 000 kroner for seieren. Niels Petersens Herewegodandy var treer i løpet.

Se løpet her:

https://www.atgvision.com/handlers/MediaPlaylist.ashx?guid=9D61943C-D979-4981-9B58-A02798EB2C67&source=ipad&language=sv

PAT COSGRAVE tok en fin dobbel da han sendte den 5-årige hoppa Hateya, en engelsk gjest trent av Jim Boyle, inn til klar seier i Lanwades Stud Stakes (V75-7). Cathrine Erichsens Eesha My Flower ble sterk toer. Med andre ord en flott dag for Cathrine med over en halv million innløpt av velpreparerte hester.

Abolish og Brian Ryan løp også til to flotte tredjeplasser, på det som ble en meget sterk dag for norsk galoppsport.