En innholdsrik høst

Skrevet av Thomas Gjelsås,  11.09.2020
Artikkelbilde

Årets Derbyweekend er for lengst historie, og nå er høstsesongen i gang. Årets Derbyarrangement var annerledes, som alt annet i 2020. Vi er uansett godt fornøyd med måten det hele ble gjennomført på under de forutsetninger og retningslinjer som var lagt til grunn. Vi på Øvrevoll har jobbet målrettet i forhold til å utvikle våre løpsdager og aktiviteter gjennom året. Alt er gjort i tråd med den aktuelle samfunnsutviklingen, og i samråd med kommuneoverlegen. Vi vil igjen si tusen takk til alle dere som har bidratt på en eller annen måte, og tusen takk for tålmodigheten til hele miljøet. Det er dessuten hyggelig å konstatere at hele 125.000 seere fulgte TV-sendingen fra Norsk Derby på NRK1. Det er meget gode tall i dagens TV-verden.

Nå retter vi blikket fremover, og det er mye spennende på gang denne høsten. Sportslig sett er det fortsatt mye å se frem til. Vi har mange sterke både to- og firbeinte profiler som skal ut å sloss om både heder, ære og store pengepremier. Heldigvis handles det også inn et godt antall nye hester til Norge. Og det er 72 bedekte norskregistrerte hopper. Det er positive nyheter.

Øvrevoll løftet i sommer premienivået i løpene, og vi uttalte samtidig at det vil bli gjort noen betydelige forbedringer av treningsanlegget i høst. Her vil vi også benytte midler fra trenings-/baneavgiften. Vi skal utvide travsporet på midtbanen til et godt treningsalternativ, det blir nye paddocker og longepaddock på Soltun, vi ser på ridesti langs oppløpet m.m. Dette håper vi at miljøet vil sette pris på. I tillegg har vi gjennom støtte fra Bærum kommune oppgradert ridestien på stallsiden, og her vil det bli utført enda mer arbeid om kort tid.

Jeg ønsker å skrive noen linjer om den såkalte «Derbyhesten2020». Fifty Shares fikk dessverre ikke ut sitt fulle potensial i løp og han står nå på gården hos en av andelseierne, Geir Kamsvåg i Hest360. Der får han et nytt liv som ridehest. Andelslaget har valgt å investere i en ny hest som heter City Code, da det var en god sum penger igjen hos eierne. Tiltaket med «Derbyhesten2020» er ment for å stimulere til gleden ved andelslag og økt rekruttering av hesteeiere. Øvrevoll Galopp har ikke noe direkte eierskap i hesten og dette er ikke en «Folkehest», men vi har brukt prosjektet som markedsføring mot nye hesteeiere. City Code skal løpe ut 2021 og andelslaget vil selv være mer ansvarlig for videre drift.

I oktober blir det ny driver av hestebutikken på banen. Jane gir seg etter mange år på Øvrevoll, og det er inngått avtale med Høymyr Stall og Hesteutyr. Innehaver Grethe Lerfaldet har lang erfaring i bransjen og hun gleder seg til å åpne butikk her på Øvrevoll.

Cafe Hygge har åpent fra onsdag til søndag, og de tilbyr i likhet med oss i Derbystuen, også utleie til private arrangementer. Quiz på fredager har også blitt et populært tiltak.

Fortsatt god høst alle sammen. Vi ses på Øvrevoll.

Thomas Gjelsås

Adm. Direktør