Èn fortjent million til Ascot Brass!

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus ,  13.09.2020
Artikkelbilde
STOR DAG: Ascot Brass i vinnerpaddocken etter den femte seieren i karrierens start nummer 12.

Hun var favoritt og viste hvorfor: Ascot Brass, med gjestejockey Martin Rodriguez, tok seg enkelt av Breeeders' Trophy Classic på Bro. Niels Petersen trener vinneren, førstepremien var mektig: 1 058 117 svenske kroner gikk til Stall Valley. Også i Breeders Trophy Juvenile ble det norsk seier. Her var det Stall Perlens Voix d´Amie som vant for Carlos Lopez, og trener Wido Neuroth.

- Dette var veldig bra. Og Martin Rodriguez gjorde det han skulle, sa Niels om superreserven som fikk en gave av et "spare-ride". Per-Anders Gråberg, med en fraktur i nakken, gikk glipp av heder, ære og en god slump penger. Han skulle også ha sittet på Wido Neuroths Amie Noir-datter Voix d'Amie (Stall Perlen) som vant Breeders' Trophy. Carlos Lopez fikk dermed sjansen og misset ikke. Men 1-prosenter'n Lucky Freja bød opp til kamp og var ikke slått før hun var slått. Førstepremien her var 400 000 kroner.  

NIELS PETERSEN er tilbake i Stockholm neste søndag (V75-runde) med Square de Luynes og Privilegiado i Stockholm Cup. Tredjepremien, på hele 211 000 svenske kroner, i Trophy Classic gikk forøvrig også til Petersen-stallen med Careless Whisper. Jockey her var Carlos Lopez.
Kasai ble bortvist fra start i dette løpet.