Favorittene innfridde

Skrevet av Thomas Gjelsås,  23.09.2020
Artikkelbilde
Cromer ©hesteguiden.com

Det ble en løpsdag hvor mange av forhåndsfavorittene levde opp til forventningene. På forhånd så det ikke så lettløst ut, men noen ganger blir det favorittpreget også på Øvrevoll. Lærlingen Nora Hagelund hadde en stor dag og vant to av V4-løpene. I V5-spillet Nå gleder vi oss til Breeders-dagen søndag 4. oktober. Det er et av årets absolutte høydepunkter på Øvrevoll.

Cromer (Henrik Engblom) lå godt plassert inn mot oppløpet, og da James Fitzmaurice la favoritten i angrep ble det enkelt. Han vant med fire lengder ned til DJ´s Dream og Priceless. Trener er svenske Henrik Engblom. -Det ble veldig lett i dag, og jeg er selvsagt glad for å vinne. Jeg trives med å jobbe hos Niels Petersen og drar nytte av erfaring fra arbeid verden rundt, fortalte jockey James Fitzmaurice som vant amatørløpet.

Zafrangar ©hesteguiden.com

Nora Hagelund Holm red et fint løp på Zafrangar (Stall Elvis), som avgjorde løpet på lette ben og med god margin. Det er far Steinar Holm som er mannen bak seksåringen. -Han er i virkelig god form nå og dette var hestens andre strake seier. Nora gjorde en god jobb som vanlig. Jeg liker godt at hestene kan bruke minst mulig krefter underveis, og sprudle til slutt, sa en stolt Steinar Holm.

Our Boy John ©hesteguiden.com

Our Boy John (Troy Durant) har gjennomført en strålende sesong, og han holder meget god form. Jacob Johansen klarte å ta ned Ocho Rios akkurat på målstreken i det tredje løpet. -Jeg trodde faktisk vi hadde tapt, men det var gledelig å konstatere at seieren ble vår. Han gjør gode løp hver gang og kjemper helt til målstreken. Dette var bra, uttalte en fornøyd trener Annike Bye Hansen.

Topas Royal ©hesteguiden.com

Topas Royal (Nathalie Mortensen) fant storformen på sensommeren. Nå har han tatt tre seire på halvannen måned. Fireåringen tviholdt på seiersgrepet de siste meterne og vant sikkert for lærlingen Nora Hagelund Holm, som tok dagens andre seier. Trener er svenske Annette Stjernstrand.

Cockney Cracker ©hesteguiden.com

Cockney Cracker (Stall Exit og Mette) er en topphest som aldri slutter å imponere. Han er ni år gammel, men fortsatt sulten på flere seire. Nå dro han unna i suveren stil til seier for Sandro De Paiva. -Han gjorde et flott løp og dette ble meget enkelt. Det var godt å få en seier etter litt stang ut ved et par anledninger nå. Jeg håper stallen får en fin høst, sa trener Are Hyldmo.

Eternal Flame ©hesteguiden.com

Carlos Lopez red Irish Prosecutor (The JC Organization ApS) inn til lett seier i sprintløpet. Treåringen hadde mer på lager, og blir spennende å følge fremover. -Dette er en god hest som jeg håper vil utvikle seg til å bli en topp sprinter. Jeg synes han gjorde en god prestasjon i dag. Det var også stort å vinne Stockholm Cup med Square de Luynes søndag. Teamet på stallen har gjennomført en solid sesong så langt, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

Eternal Flame ©hesteguiden.com

Vi fikk en suveren vinner også i avslutningsløpet. Eternal Flame (Fam. de Mora) vant med tre lengder, og det kunne blitt mer hvis amatørrytter Emilie Finckenhagen hadde ønsket det. -Hun var veldig god i dag. Hun trives på dirten og jeg er fornøyd med det hun har levert i år, fortalte en glad amatørtrener Annie de Mora.