Stor norsk kveld for Erichsen

Skrevet av Thomas Gjelsås,  10.09.2020
Artikkelbilde
Hampus G ©hesteguiden.com

Norskoppdrettede Hampus G. stod for en solid prestasjon, ved å slå importene i Norsk St. Leger. Fireåringen som ble toer i Norsk Derby i fjor har virkelig blitt en god reklamehest for norsk oppdrett. Trener Cathrine Erichsen vant også NM for toåringer med stortalentet Purple Ace, og hun ble kveldens mestvinnende med tre seire.

Mikimi tok NM-tittelen blant treåringene.  Begge NM-vinnerne er oppdrettet av Knut O. Arnesen og Black Moon Breeding. En sterk prestasjon. Spillemessig var det krevende, og utbetalingen i V65 stoppet på 106.465 kroner for seks rette, og 55.026 kroner i V4.

Norsk St. Leger er gjort om til et løp for 3- og 4-åringer, og det var et godt felt som tok fatt på den voksne distansen 2.830 meter. Wishformore var gjort til stor favoritt, men han klarte ikke å slå norskoppdrettede Hampus G. (Stall Areo) som gjorde en heroisk innsats til sier. Sando De Paiva red fireåringen for trener Cathrine Erichsen. Dette var hennes fjerde seier i Norsk St. Leger de siste fem årene. -Han gjør et kjempeløp i dag, og dette var virkelig morsomt. Nå kan vi få en spennende høst. Hampus G. har nå løpt inn 700.000 kroner og han er en flott ambassadør for norsk oppdrett, sa en stolt Cathrine Erichsen.

Purple Ace ©hesteguiden.com

Purple Ace (Bjørn Syversen) har imponert stort så langt i karrieren. Han vant Skandinavisk Mesterskap på Derbydagen, og nå fulgte toåringen opp med enkel seier i NM. Elione Chaves cruiset inn til en ny flott triumf. -Han gjør det veldig enkelt, og jeg må si vi gleder oss til fortsettelsen. Det er alltid stort å vinne NM, så det setter jeg høyt. Kjøp norskfødt, det har jeg hatt suksess med, sa trener Cathrine Erichsen.

Mikimi ©hesteguiden.com

Det ble jevnere i NM for treåringer, og løpet endte i en duell mellom Mikimi (Stall Zykloide) og Juveniledelinquent. Førstnevnte kjempet seg inn til en storløpstriumf sammen med Ulrika Holmquist. En fortjent fulltreffer for trener Hallvard Soma. -Dette var gøy. Mikimi er en fin hest som har trengt litt tid, og nå tror jeg vi får mye moro med henne fremover. Det var kjedelig med Neridiana som ble bortvist, men nå er vi glade for å vinne NM med Mikimi, uttalte Lisette Olai-Olssen for Stall Soma.

Valence ©hesteguiden.com

Nathalie Mortensen dro friskt unna i front med Valence (Nathalie Mortensen) i elitehandicap-løpet. Fireåringen vant enkelt og tok årets sjette seier mot gode konkurrenter. Dette var hans andre strake på en uke, og det skal bli meget interessant å følge denne hesten fremover.

Amazonia ©hesteguiden.com

Amazonia (Sabina Pedersen) sørget for dansk seier i amatørløpet. Michelle Palmberg smatt frem mellom Tsupermand og Dark Money på oppløpet, og vant med knapp margin. Det er Sabina Pedersen som trener hesten. -Nå er jeg veldig glad. Det var et skikkelig kick å vinne i kveld, og jeg fikk en god følelse da vi kom frem på oppløpet og koblet grepet rett før mål. Ekstra gøy var det også at favoritthesten min Hampus G. vant i kveld, fortalte Michelle Palmberg som til daglig arbeider hos trener Cathrine Erichsen.

Two Times ©hesteguiden.com

Two Times (Stall Good Times) koblet grepet tidlig på oppløpet, og fullførte strålende til årets første seier. Han holdt unna for stallkameraten Buckyboy som spurtet sterkt. Lærlingen Nora Hagelund Holm red skimmelen som sikret Cathrine Erichsen kveldens tredje seier. Det kan bli en god høst for hesten som trives klart best på dirt. -Han gjorde en fin innsats sist, og jeg synes det var fortjent at han fikk vinne i dag. Han trives aller best på dirt, og derfor er han bedre enn resultatene viser i programmet. Vi gleder oss til resten av høstsesongen, uttalte en fornøyd trener Cathrine Erichsen.

Black Million ©hesteguiden.com

Black Million (Second Chance) sikret nok en seier for norsk oppdrett i kveldens siste løp. Hun lå på skuddhold inn mot oppløpet, og avslutningen var imponerende. Lærlingen Josephine Ingarsson vant med fire lengder, og det var en fortjent seier for amatørtrener Gina Mathisen. -Dette smakte godt. Hun var ute på både passe distanse og underlag i kveld. Black Million trives best på dirt, og hun er i god form nå. Jeg tror flere av hestene på stallen vil hevde seg fremover, avsluttet Gina Mathisen.