Märtha Louise: - Veldig gøy å være sammen om å vinne!

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  14.10.2020
Artikkelbilde
Märtha Louise og andelseierne i stall Fifty Shares kunne juble over seier med City Code onsdag. Cathrine Erichsen hadde en fantastisk dag med hele fire seire.

Det var folksomt i vinnerpaddocken da City Code seiret onsdag. Eiergjengen og prinsesse Märtha Louise kunne juble etter dagens siste løp. - Det er veldig gøy å være sammen om å vinne, sa hun til Equus i etterkant.

 

- CITY CODE lå i en fin posisjon, og han hadde jo et gir til, oppsummerte prinsessen som har en eierandel sammen med arbeidskollega Geir Kamsvåg i Hest360. Sistnevnte la umiddelbart inn en god idrettsreferanse: - Han tok en Northug!

CATHRINE ERICHSEN var en lettet trener etter at City Code viste seg som litt av en "erstatningshest". Forgjengeren Fifty Shares er nå ridehest hos Geir Kamsvåg etter en skrøpelig karrierere i løpsbanen: - Dette var utrolig moro, pulsen økte litt ekstra. Det som gjelder er å få denne gjengen inn i vinnerpaddocken, sa Cathrine etter at den nevnte gjengen var trygt plassert på dette attraktive sted.  Og andelseierne i "Stall Fifty Shares", de var mange onsdag, kommer helt sikkert på nye besøk der vinnerne feires. Så bra var City Code som hadde 78 i handicap fra sine starter i England - og ganske sikkert blir høynet et par kilo til 80. Da snakker vi om en veldig bra 2-åring.

CITY CODE er nok vant til flatere baner. Han åpnet moderat, løp urutinert rundt svingen, men avslutningen var kruttsterk. Da Elione Chaves ga gass, ble ledende Yellow Submarine, en veldig god 2-åring, et ganske lett bytte. Jockey Chaves vant tre løp; han var også styrmann på vinnerne Two Times (V4-1/Michelets Minneløp) og Hampus G. (V5-3, Fearnleyløpet). Sistnevnte er en herlig norskfødt hest som også var først i mål i årets utgave av St. Leger. Eier er Stall Areo med Geir Tjensvold som har Øvrevoll-genene i orden. Senior Arne Tjensvold, fotosjef i Aftenposten og medlem nr. 2 i Pressefotografenes klubb i Norge, hadde lang, veldig lang fartstid på Norges eneste galoppbane. 

ALLE CHAVES-VINNERNE trenes av Cathrine Erichsen som også kunne juble for Sir Leos seier, Alan Wallace var jockey på denne. Cathrine, som er toer på trenerstatistikken etter årets champion Niels Petersen, har nå 26 seire på Øvrevoll i år med en seiersprosent som stadig krabber oppover 20-tallet.  

NORSK OAKS ble ellers en triumf for Lennart jr. Reuterskiöld og Havana Red (Jacob Johansen) som var toer i Svenskt Oaks etter Alwayasonmymind (bortvist fra start onsdag) og også toer i den danske utgaven. Malekha vant i Danmark. 722 000 svenske kroner er en pen årsfortjeneste for Havana Red som eies av hardtsatsende The JC Organization ApS som også eier Bullof Wall Street. Sistnevnte har 2,1millioner svenske kroner på konto og er mestvinnende hest i Sverige i år foran Ascot Brass og Duca di Como. Niels Petersen trener de to første, Cathrine Erichsen har ansvaret for "Duca".
 
- KUL Å KUNNE avslutte sesongen for hennes del med denne seieren, sa "Junior" som styrer mot et nytt championat i Sverige. Han har per nå 8 266 000 kroner inn mot 6 359 000 som ga topp-plass også i fjor. Niels Petersen, med smått sensasjonelle 31 i seiersprosent i Sverige, er toer med 6 359 000 inn. Samlet har disse to topptrenernes hester løpt inn nesten 15 millioner i Sverige i dette corona-året. Det sammenlignbare tallet fra fjoråret var 10,5 millioner.

REINE DE VEGA, fra Wido Neuroths stall, ga ellers vinneren flott fight og viste at hun er en hest som står distanse og går på mykt underlag. Dagens eneste dirtløp, en 1600 meter, ble vunnet av Knut Arnesens Machine Gun ridd av Silja Støren, mens  Lady Maleficent var en fin 2-årsvinner for Are Hyldmo. Andreas Tapia Dalbark, nå jobbende hos Wido Neuroth, satt i salen.