Spennende sport - store summer

Skrevet av Birger Christensen,  30.09.2020
Artikkelbilde
Ascot Brass Foto Svensk Galopp

Søndag skriver vi 4. oktober. Det er ingen tvil om at høsten er på plass. Da er det hyggelig å konstatere at Øvrevoll har en flott løpsdag å by på. Flotte oppgjør avløser hverandre, og det er både sportslig og spillemessig litt å sette tennene i.

444 920 og 300 402 kroner er førstepremien i de to Breeders-løpene. Classic-løpet over 1980 meter har alltid vært det mest pengesterke. Når det gjelder oppdrett, er jo ikke 2017-årgangen den sterkeste årgangen for vertsnasjonen. Mikimi er eneste deltaker i sprintutgaven, og hun er ikke i favorittgruppen. 

I Breeders Prize Classic blir trolig Ascot Brass relativt klar favoritt. Hun tok årets første seier i Breeders Classic på Bro i sin siste start. Det ble en drøy million i svensk valuta, omregnet til norske penger 998 968 kroner. Der var Central Park og Careless Whisper de nærmeste, og de er med også nå. I tillegg tror vi at Speedman skal vurderes tidlig. 

I Breeders sprint har vi falt ned på en duo, som virker sterk. Mountain blir vår favoritt. Han har et par ganger vært toer bak Nocentsinkentucky, som er uslåelig på Jägersro i sprintløp. På Bro ble det for langt, nå er det 380 meter kortere. Hardest i mot er Kasai. Han var overlegen på Klampenborgs Derbydag, og vi satser på at bråket i startboksen sist var et engangstilfelle. 

Petersen mot Neuroth

Norsk kriterium er ett av våre aller eldste løp på Øvrevoll. Allerede i 1934 gikk det første kriteriet av stabelen, og vi har sett mange flotte vinnere opp gjennom årene. I år er det åtte hester til start. Niels Petersen trener fire og Wido Neuroth tre av deltakerne. Are Hyldmo har My French Dream til start. Han blir ikke favoritt til tross for en fin debut.

I en egen sak vil du se at Wido Neuroth er den store kriteriekongen på Øvrevoll. Denne gang tror vi imidlertid mest på Kingof Pharoahs og Herewegodandy fra Petersen. Førstnevnte vant debuten lekende lett, og vi tror vi så konturene av en topphest. Herewegodandy og Zeraphine, som vi tror er Neuroths beste kort, har begge slitt med å få en god start. Den biten må fikses opp til søndag.

Herlig minneløp

Arnfinn Lunds Minneløp er et Listed-løp som vi gleder oss stort til å se. Løpet het Polar Mile Cup frem til 2017, men selvsagt skulle Arnfinn Lund ha et storløp etter seg som den desidert mestseirende treneren på Øvrevoll. 

Vi tror løpet har tre store forgrunnsfigurer. Kick On må være favoritt etter seirene i Stockholm Stora Pris, Swedish Open Mile og Marit Sveaas' Minneløp. Han er nok den speedigste i feltet, og det kan komme godt med. Vi er dog utrolig spente på Valence. Vant på formtall 76 på 17. mai som et sistevalg, nå er formtallet 93! Han drar klar fordel av at løpet er 200 kortere enn sist han møtte Kick On, kanskje kan det holde helt inn. Den tredje muligheten for oss er Swedish Dream. Var knallgod toer i Marit Sveaas' Minneløp, men kanskje litt langt bak Valence sist. Rent sportslig er dette løpet ett av sesongens mest interessante oppgjør.

Norsk Jockeyklubs Sprintløp har vi sett bedre utgaver av tidligere. Men spennende blir det helt sikkert. Backcountry har formtall, fulgt av Neuroths duo Brian Ryan og Dardenne på 89. Sist på Bro var Brian Ryan best, nesetippen foran Shantou. Rent matematisk bør denne kvartetten gjøre opp, men nettopp fordi sprinteliten ikke er så råsterk, åpner det seg for overraskelser.

Værmeldingen for søndag er ikke den beste, og det er ikke plass til så mange tilskuere som ønskelig, men kjøp billetter i Derbystuen så får du nyte god sport og nydelig mat fra Südöst (må forhåndskjøpes senest fredag 2. oktober, klikk HER for å bestille).

Men om det så blir foran en tv-skjerm, anbefaler vi sterkt å få med seg løpene. Det er sport av flott klasse, og kanskje kan det bli noen kroner inn i spillet også.

Søndag kl 12.10 vil det også gå tre ponniløp på Øvrevoll.

Vel bekomme.