Spennende omgang på sanden

Skrevet av Birger Christensen,  06.10.2020
Artikkelbilde
Two Times ©hesteguiden.com/

Fire torsdager på kvelden og to onsdager i lunsjen er det som gjenstår av årets Øvrevoll-sesong. Med unntak av onsdag 14. oktober, er det sandbanen som gjelder som underlag. Med seks vanskelige løp foran oss i V65, er det utfordrende for spillerne. Etter at det har vært en klar overvekt av gressløp, må man finne frem til de hestene som foretrekker løp på sand eller dirt track. Våre bankere Eternal Flame og Two Times har i V65-4 og V65-5 i det minste perfekte betingelser når det gjelder underlag og distanse. 

Etter den flotte løpsdagen søndag er det fortsatt spennende når det gjelder mange av kategoriene. Denne gang lar vi amatørene starte ballet. Torsdag går det nest siste løpet i klokkeserien, og det har begynt å dra seg til. Fortsatt leder Ida Tandberg, men Emilie Finckenhagen, James Fitzmaurice og Linn Christine Arntzen er nå hakk i hæl. Det er temmelig sikkert at en av disse fire kommer til å skaffe seg en ny klokke i høst. Det er imidlertid Cicero Lemos som ledet kampen om championatet, men også her har Emilie, James og Ida sjansen. Kanskje avgjøres ikke striden før vi kommer til november. 

Championatene til Carlos Lopez og Niels Petersen har vært klart lenge. Sandro De Paiva hadde en fin søndag sist, og han har fått et lite grep om sølvet. Nå har han allerede dratt til varmen i Dubai, så det er flere som kan gå forbi. Årets lærlingchampion ser ut til å bli Nora Hagelund Holm, og Nora har faktisk muligheten til å havne på pallen av samtlige jockeyer. Bra levert! Wido Neuroth tok litt innpå Cathrine Erichsen i kampen om å komme nærmest Niels, men det skiller fortsatt drøyt 200 000 kroner

Blant eierne har det stått mellom Stall Perlen og Bright Side of Life. Stall Perlens ledelse virker nokså klar, og vi tror de holder på ledelsen helt inn.

Det var svært få norskoppdrettede hester til start søndag. Med unntak av seieren til Purple Ace ble det ikke all verden av utbytte. Dermed økte Knut O Arnesen og Black Moon Breeding sin ledelse, og de kan trolig snart begynne å feire.

Kampen om å bli mestseirende hest er virkelig spennende. Om London Rock vinner på torsdag, kan han bli vrien å hente inn. Men det er mange hester med tre seire i år, og med en sterk spurt på slutten kan det bli spennende hele veien. Følg med.