Programtips søndag 4. oktober kl. 12.30

Skrevet av Birger Christensen,  30.09.2020
Artikkelbilde
Backcountry ©hesteguiden.com

Første løp og V64-1 går kl 12.45. V4: 3.-6. løp. DD 5.-6. løp. V5 fra 5.-9. løp.       

Sist løpsdag onsdag 23. september, ble det full pott for Birger Christensens. Førstevalget hans i samtlige syv løp vant!

Program laster du ned HER.

Retningslinjer for løpsdager klikk HER   

Løpsdagen avholdes med begrenset adgang for publikum, mer informasjon finner du HER.

Lever spill på hest på Øvrevolls Spillsenter, klikk HER.

 

1. LØP - V64-1 - ALTIA STAYER HANDICAP - 2400 GRESS

Søndagen åpner med et ganske vrient løp. De to mestvinnende amatørtrenerne, Annette Stjernstrand og Gina Mathisen, har totalt fem av de syv startende i sin varetekt. Perfect Illusion var tett bak Topas Royal sist, og nå står han to kilo bedre til. Vi tror at det kan snu, men Perfect Illusion har aldri vunnet på 25 starter. See You Soon har tre seire på de fire siste løpene, var seiersløs før det. Chilterns får Carlos Lopez på ryggen, god toer bak en meget god hest sist. Buckyboy har fin form, men vi tror det kan være litt langt.

Tips: 3 Perfect Illusion - 4 Topas Royal- 7 See You Soon  Outs: 5 Chilterns

 

2. LØP - V64-2 - BREEDERS PRIZE CLASSIC - 1980 GRESS

Ascot Brass blir nok klar favoritt og fortjener å være det. Kanskje er 1980 meter i lengste laget, men med to svinger og kort oppløp regnes ikke distansen på Øvrevoll som så krevende. Mest trolig vinner hun dette. Vi ble imidlertid imponert over flere konkurrenter på Bro sist, så vi velger å spekulere litt. Speedman var helt suveren ved siste seier, og Careless Whisper og Central Park har kanskje litt mer distanse i seg enn favoritten. Et spennende løp, som vi gleder oss veldig til å se.

Tips: 7 Ascot Brass - 1 Speedman - 9 Central Park  Outs: 4 Careless Whisper

 

3. LØP - V64-3 - V4-1 - NORSK JOCKEYKLUBS SPRINTLØP - 1170 GRESS

Backcountry var ikke som best på Bro sist, men pleier å yte sitt beste på Øvrevoll. Et knepent tips foran Shantou, som vant sist hun var på hjemmebane. Slo Backcountry da, men fikk seks kilo. Neuroths duo Bryan Ryan og Dardenne går på det jevne, men har ikke fått fullklaff. Dardenne bar to kilo mer enn Backcountry da han kun var slått med en lengde i august. De tre øvrige hestene har formtall 84. Det betyr at de nok må gå årets beste løp for å gå til topps. Men det kan skje.

Tips: 5 Backcountry - 4 Shantou - 6 Dardenne  Outs: 3 Brian Ryan

 

4. LØP - ARNFINN LUNDS MINNELØP (L) - 1600 GRESS

Kick On har imponert voldsomt med en sterk seierstrippel. Sist ble det gevinst i Marit Sveaas' Minneløp, og vi tror på ny gevinst i Arnfinn Lunds Minneløp. Valence har hatt et enormt gjennombrudd i år. Drar fordel av at distansen er 200 meter kortere enn sist han møtte Kick On. Den tredje vi tror kan være i striden, er Swedish Dream. Annenplassen i Marit Sveaas' Minneløp var flott. Seaside Song har i år vært best på hjemmebane, kan klare trippel.

Tips: 5 Kick On - 4 Valence - 7 Seaside Song  Outs: 1 Swedish Dream 

 

5. LØP - V64-5 - V4-3 - V5-1 - DD-1 - SELMER HOLDING SPRINT HANDICAP - 1170 GRESS

Irish Prosecutor er tidlig i karrieren og har hatt noen problemer. Sist så det riktig bra ut, og vi tror han vinner på klassen. Madi Banja avsluttet flott til seier sist, liker seg på Øvrevoll over denne distansen. London Rock har en fin sesong bak seg, er kanskje aller best på sand. 1170 meter er en fin distanse for Screwbox Carlras, mens de øvrige nok kunne ha tenkt seg 200 meter til.

Tips: 7 Irish Prosecutor - 2 Madi Banja - 6 Screwbox Carlras  Outs: 8 London Rock

 

6. LØP - V64-6 - VV4-4 - V5-2 - DD-2 - HOTEL BRISTOL BREEDERS PRIZE SPRINT - 1370 GRESS

I et stort og fint felt blir det to hester for oss. Mountain er klart best på sprint, og hans løp på Jägersro har vært sterke. Løpet på Bro var for langt, her tror vi han er helt fremme. Kasai har utviklet seg flott. Seieren på Klampenborgs Derbydag var sterk. Sist ble det tull i startboksen. I Rely har aldri vunnet, men her tror vi hun er i bildet. Solveig får nok premie, men vi synes det ser hardt ut å vinne.

Tips: 10 Mountain - 9 Kasai - 13 Solveig  Outs: 5 I Rely

 

7 LØP- V5-3 - TATTERSALLS NORSK KRITERIUM - 1370 GRESS

Toåringenes største oppgjør på Øvrevoll byr på et flott felt. Kingof Pharoahs så ut som en egyptisk farao i debuten, og vi tror det er en stjerne i emning. Herewegodandy har hatt starttap to ganger på rad, likevel er det blitt flotte prestasjoner. Zeraphine har vært litt sen i starten, har nok ikke råd til det nå. My French Dream kan fikse en trippel etter en lovende debut.

Tips: 7 Kingof Pharoahs -2 Herewegodandy - 3 My French Dream  Outs: 8 Zeraphine

 

8. LØP - SÜDÖST/DINNERGRUPPEN PÅ ØVREVOLL LØP - 1370 GRESS

Fire av de fem toåringene møttes på Derbydagen. Da vant Purple Ace, og det gjør han fort på ny. Har sett meget fin ut og kan være en banker. Leave No Trace var flink i debuten, ikke like god på Bro. Silvana var heller ikke så langt bak, slet også litt på Bro. Et spennende løp for den yngste årgangen. 

Tips: 3 Purple Ace - 1 Leave NoTrace - 5 Donna Devarona  Outs: 2 Silvana

 

9. LØP - V5-5 - ENERGIMA MILE HANDICAP - 1600 GRESS

Veldig fine milere avslutter den flotte løpsdagen. Vi tipper Nordic først. Guineas-vinneren er tilbake på den distansen han gikk da, etter en bra prestasjon i Derby. Wishformore bærer toppvekt, men vi husker den flotte innsatsen han gjorde i Breeders i fjor. Sir Leo ble sjenert sist på Bro, er på vei mot form. Our Boy John har flott form, men vi synes faktisk det ser hardt ut å vinne.

Tips: 1 Nordic - 6 Wishformore - 5 Our Boy John  Outs: 2 Sir Leo

 

 

V64-forslag kr 560:

1.avd: Alle 7

2.avd: 7-1-4-9-3

3.avd: 5-4-3-6

4.avd: 5 Kick On

5.avd: 7-2

6.avd: 10-9

 

V4-forslag kr 384:

1.avd: 5-4-3-6

2.avd: 5-4-1

3.avd: Alle 8

4.avd: 10-9

 

V5-forslag kr 336:

1.avd: Alle 8

2.avd: 10-9

3.avd: 7-2-8

4.avd: 3 Purple Ace

5.avd: Alle 7

 

DD-forslag 4 rekker:

7-2

10-9