Kamp om klokke og championat

Skrevet av Birger Christensen,  21.10.2020
Artikkelbilde
Linn Arntzen rir sin egen Prince of Tides torsdag

Mange av stridene er avgjort når fire løpsdager gjenstår av årets sesong.

Bak vinnerne er det litt jevnere. Carlos Lopez tar tittel nummer syv. Sandro De Paiva og Alan Wallace har allerede tatt turen til Dubai, slik at Elione Chaves nok tar andreplassen. Chaves tok en trippel i lunsjen i forrige uke og er nå kun en seier bak De Paiva. Siden ingen av dem rir på torsdag får vi se om noen andre kan nærme seg. Lærlingen Nora Hagelund Holm har hatt en flott sesong og kan ta sitt første championat.

Cathrine Erichsen har avgjort kampen mot Wido Neuroth om å havne nærmest Niels Petersen. Annike Bye Hansen og Annette Stjernstrand følger nærmest, sistnevnte som klart mestvinnende amatørtrener. Tre kvinner på "5 på topp" er solid. 

En kategori hvor absolutt intet er avgjort, er blant amatørene. Torsdag er det siste løp i klokkekampen, og Linn Christine Arntzen (44 poeng), Ida Tandberg (42) og James Fitzmaurice (32) kan sikre seg klokka. Det er de to jentene som har de beste kortene på hånden, men skulle James vinne, må Linn få premie (blant de fem) og Ida må være på trippel for å holde unna. Vi skal forsøke å holde dere orientert etter løpet på torsdag. 

Cicero Lemos er fremst i striden om championatet. Etter torsdagens løp, er det kun to amatørløp igjen. Teoretisk kan fem ryttere bli champion, men det blir færre x-er og y-er etter torsdag. 

Stall Perlen blir mestvinnende eier foran Bright side of Life, og det skal mye til at ikke Knut O Arnesen og Black Moon Breeding går til topps blant oppdretterne. Torsdagene 29/10 og 5/11 er det løp før det hele avrundes med en velsmakende lunsj onsdag 11/11. 

De mest observante vil også legge merke til at Silja Støren nå rir uten lettelse, i tillegg har hun sin første starthest med Cardhu i dagens 6. løp. Hun er nå profesjonell trener og rytter.