Cathrine i knallform

Skrevet av Birger Christensen,  28.10.2020
Artikkelbilde
Buckybabe ©hesteguiden.com

Oktober måned har vært en flott tid for stallen til Cathrine Erichsen. På Breeders-dagen ble det seier til Purple Ace og Buckyboy, samt flere fine plasseringer. I lunsjen for to uker siden herjet stallen med å ta fire seire på syv løp med starthester i seks av dem. Two Times vant Michelets Minneløp, før Sir Leo, Hampus G (Fearnleyløpet) og andelshesten City Code gjorde dagen minneverdig. Sist torsdag viste Buckybabe flott form til seier, og vi tror på en fin torsdag igjen.

Eller hva sies om Purple Ace, Royal Ambition, Shantou, Two Times, Hampus G, Buckybabe, Buckyboy, Stogas Etosha og Betty til start? I dette gamet kan det være skummelt å love for mye, men vi tenker oss i det minste et par besøk til vinnerpodiet. 

Nå blir trenerchampionatet på Øvrevoll bedømt etter hvilken stall som rir inn mest penger i løpet av sesongen. Hadde det gått på antall seire, som det faktisk gjør i noen land, hadde striden fortsatt vært høyst levende. Det står 28-27 til Niels Petersen foran årets tredje siste løpsdag.

Det er de norskoppdrettede som tiltrekker seg oppmerksomheten blant de firbente. De fire toåringene i åpnngsløpet er lovende. Purple Ace har dominert så langt med fire seire av fire mulige. Angel of Course, Lady Maleficent og Mount Aventine vil gjerne gi favoritten en god match, og det faktum at sandbanen er ukjent for alle fire i løpssammenheng, gjør det litt ekstra spennende.

For de treårige og eldre tror vi Buckybabe blir favoritt. Han vant lett for en uke siden etter et imponerende løp. Vår luring i løpet blir Crossroad Blues. Han har gjort så mange fine løp på sand, at vi tror han er med i striden. Ellers er Erasmus den eneste med seier i begge løpene. Hallvard Soma var trener for Erasmus som toåring, mens Raphael Freire var trener i fjor.

Det er drøyt 9 000 kroner ekstra i trippelpotten i løp 7 etter at ingen klarte trippelen i siste løp for en uke siden.