En kveld med mange overraskelser

Skrevet av Thomas Gjelsås,  22.10.2020
Artikkelbilde
Yellow Submarine ©hesteguiden.com/

Det ble ikke favorittenes aften på Øvrevoll, og veien til mål ble lang for spillerne i V65. Kun én kombinasjon klarte seks rette og det endte med pottutbetaling i torsdagens jackpotomgang. Sportslig fikk vi se flere fine prestasjoner. Lærlingen Cornelia Hartsmyr hadde en stor kveld med to seire, og det samme hadde trener Tobias Hellgren som også kunne ta med seg en dobbel hjem. Amatøren Ida Tandberg vant klokka sammenlagt fra Øvrevoll Hesteeierforening, på det som ble en fuktig høstkveld på galoppbanen.

Yellow Submarine (Stall Trick Or Treat) har vist lovende takter i karrierens to første starter. Hun gikk rett i front sammen med Carlos Lopez, og holdt sikkert unna for en annen fin toåring My French Dream. -Dette var hennes første seier og hun har gjort det bra så langt. Det er en hoppe vi har forventninger til. Det har vært en god uke både for Stall Trick Or Treat og Stall Petersen, uttalte championtreneren som vant storløp også i Sverige søndag.

Barny ©hesteguiden.com

Tootick og Silky Road satte opp et friskt tempo i front i V65-1, og det passet godt for overraskelsen Barny. Nathalie Mortensen har virkelig suksess på Øvrevoll, og da hun la Barny (Nathalie Mortensen) i angrep på oppløpet så ble det lett spill mot mål. Nå er sjuåringen straks millionær i innløpte penger.

Approach ©hesteguiden.com

Approach (Compad Racing AB, T. Lostrand, WM Racing) var med fremme hele veien, og da Anna Piltroth satte på cruisekontrollen på oppløpet ble seieren av det meget enkle slaget. Det var en god prestasjon av skimmelen som gjorde sin andre start i år. -Denne hesten holder jeg høyt og jeg har stor tro på han fremover. I dag ble det veldig enkelt, og det er klart jeg er fornøyd med innsatsen sa trener Tobias Hellgren.

Dragonfly ©hesteguiden.com

Dragonfly (Stalltrollet) er en treåring i stor utvikling. Linda M. A. Dahl overtok teten mot den borte langsiden, og hun hadde full kontroll på innvendige Moonflash mot mål. Dragonfly tok sin tredje strake Øvrevoll-seier, og hun hadde krefter spart ved målpassering. -Dette ble enkelt. Hun gjorde en sterk innsats sist, og jeg synes hun fulgte opp med en ny bra prestasjon i dag. Det går bra for stallen, og vi er glade for å plukke med oss to nye seire, sa dyktige Tobias Hellgren.

Buckybabe ©hesteguiden.com

Buckybabe (Buck Racing) ble offensivt ridd av lærlingen Cornelia Hartsmyr i det femte løpet. Den norskoppdrettede fireåringen viste storform, og holdt unna til en enkel seier foran en god trio fra trener Annike Bye Hansen. -Jeg ba om et offensivt opplegg i dag, og Cornelia gjorde jobben. Det holdt hele veien til mål og det imponerte meg. Han tok jo tre strake seire i fjor høst, så vi håper på litt mere moro allerede neste uke, fortalte trener Cathrine Erichsen som sammen med Niels Petersen er den treneren som vinner flest løp på Øvrevoll.

Oliver ©hesteguiden.com

Cornelia var på farten igjen allerede i det sjette løpet med Oliver (Stall Hope). Hun lå perfekt plassert bak tethestene på oppløpet, og fant fritt frem mellom hester. Da spurtet norskoppdrettede Oliver friskt til karrierens første seier. -Dette var morsomt. Jeg synes han fortjente det etter å løpt til flere gode annenplasser, uten at han har hatt marginene på sin side. Priceless spurtet også godt til fjerde, og det er fortsatt noen løpsdager igjen, oppsummerte trener Pål Nordbye.

Cincinnatus ©hesteguiden.com

Kveldens største overraskelse kom i avslutningsløpet. Cincinnatus (David Smith) leverte et meget raskt oppløp og vant med drøyt seks lengder. Det var formjockey Andreas Tapia Dalbark som red elleveåringen til årets første fulltreffer. -Det var en overraskelse også for meg at han skulle vinne i kveld. Jeg så ikke det hele så godt i mørket, før jeg oppdaget at han suste inn til overlegen seier. Dette var en god avslutning på kvelden, sa en glad eier og trener David Smith.